Connor McDavidin tulokassopimus on katkolla vuoden päästä kesällä ja Edmonton Oilers haluaa luonnollisesti päästä hänen kanssaan jatkosopimukseen mahdollisimman nopeasti.

Viime syksynä Oilersin kapteeniksi nimetty McDavid johdatti päättyneellä kaudella Oilersin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen pudotuspeleihin.

Siinä samassa hän voitti NHL:n pistepörssin ja dominoivan kautensa myötä hän tyhjäsi palkintopöydän keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa järjestetyssä NHL:n palkintogaalassa: hän voitti Hart Trophyn, Art Ross Trophyn sekä Ted Lindsay Awardin ja tuli valituksi EA Sportsin NHL 18 -konsolipelin kansikuvapelaajaksi.

Kuten siis kuvitella saattaa, McDavidista on tulossa uuden sopimuksensa myötä hyvinkin rikas mies.

Aiemmin keväällä hänen vuosipalkkansa ennakoitiin liikkuvan noin 10 miljoonassa dollarissa, mutta hetki sitten Pohjois-Amerikan suunnalta tuli pöyristyttävä huhu: ESPN:n ja Sportsnetin sisäpiiriläisenä toimiva Chris Nichols raportoi McDavidin edustajien vaatineen Oilersilta 14 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Mikäli McDavid oikeasti saisi sopimuksen, jonka vuosipalkka olisi 14 miljoonaa dollaria, tulisi hänestä ylivoimaisesti NHL:n kovapalkkaisin pelaaja. Tällä hetkellä tuota titteliä pitää hallussaan Chicago Blackhawksin kaksikko Jonathan Toews & Patrick Kane, jotka kummatkin tienaavat kautta kohden keskiarvolta 10,5 miljoonaa dollaria.

Tällä hetkellä maailman parhaana pelaajana pidettävä Sidney Crosby puolestaan tienaa – näin esimerkkinä – 8,7 miljoonaa dollaria.

Toimittajan sana:

Connor McDavid on pelaaja, jollaisia mahtuu yhteen sukupolveen korkeintaan yksi tai kaksi kappaletta. Hän ei ole siis korvattavissa, mutta onko hän 14 miljoonan dollarin arvoinen kautta kohden? Ei todellakaan.

Tämä perustuu ennen kaikkea siihen, että NHL:n palkkakatto on tällä hetkellä 75 miljoonaa dollaria. Yhdelläkään seuralla ei siis ole varaa käyttää lähes viidesosaa palkkakatostaan yksittäisen pelaajan palkkakulujen kattamiseen.

Siinä ei ole ennen kaikkea mitään järkeä. Jokainen on nähnyt, minkälaisia ongelmia Toewsin ja Kanen sopimukset ovat aiheuttaneet Chicago Blackhawksille – nyt McDavidin vaatimuksiin suostuttaessa kanadalaisnuorukaisen palkka vuodessa olisi 3,5 miljoonaa dollaria korkeampi kuin Kanen tai Toewsin.

Mikäli siis Oilersin GM:nä toimiva Peter Chiarelli suostuisi tähän, ajaisi hän albertalaisseuran turmion tielle.

Toki täytyy muistaa, että aina voi pyytää. Toisin sanoen tuo 14 miljoonaa dollaria saattaa olla se McDavidin leirin lähtökohta neuvotteluissa, mistä on varaa tulla alaspäin.

Joka tapauksessa se kielii kuitenkin ongelmia Oilersille, sillä roppakaupalla se ei tule putoamaan. Saattaa siis olla hyvinkin mahdollista, että lopullinen toive vuosipalkasta liikkuu siellä 11-12 miljoonan dollarin tuntumassa, mikä tekisi hänestä edelleen NHL:n kovapalkkaisimman pelaajan.