Sami Vatanen on ollut isosti huomion keskipisteessä, kun häntä on pitkin kevättä ja kesää viety siirtohuhuissa seurasta toiseen.

Suomalaispuolustajan piti liikkua jo NHL:n laajennusdraftin alla muihin maisemiin ja potentiaalisimpana osoitteena pidettiin kärkipuolustajaa etsivää Toronto Maple Leafsia.

Siirto ei kuitenkaan koskaan toteutunut, ja kun Anaheim Ducks jätti hänet suojaamatta laajennusdraftissa, odotettiin Vatasen olevan niin sanottu lahja Vegas Golden Knightsille siitä, ettei nevadalaisseura varaa Josh Mansonia.

Sama ruletti kuitenkin jatkui, sillä Ducks olikin päässyt Golden Knightsin kanssa yhteisymmärrykseen sekä Vatasen että Mansonin suojaamisesta ja lahjanappulaksi osoittautui lopulta – todella yllättyäen – nuori ja huippulupaava Shea Theodore; itse varattu pelaaja oli Clayton Stoner.

Vatasen nimi pyörii kuitenkin edelleen siirtohuhuissa ja nyt TSN:n erittäin arvostettu toimittaja Pierre LeBrun on avannut sanaisen arkkunsa huhujen suhteen.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Is Vatanen still available? I would say it depends. No urgency for Ducks to move him anymore. However, Ducks would like to get scoring F
Vatanen only moves if teams step up in their offers over the coming weeks. Otherwise I think the Ducks would be happy to keep him...

Hänen näkemyksensä mukaan Vatanen on kaupan, mutta vain, jos hinta on oikea – muussa tapauksessa Ducksin johtoporras on enemmän kuin iloinen suomalaisen jatkosta Kalifornian auringon alla.

Tässä kohtaa edelleenkin se Toronto vaikuttaa potentiaalisimmalta määränpäältä. Ducks nimittäin hakee laitahyökkääjää, joka taitaa maalinteon, ja Maple Leafs onkin valmis luopumaan viime kaudella tehot 29+33=62 nakuttaneesta James van Riemsdykista.

Samaan aikaan Maple Leafsin tiedetään hakevan uutta puolustajaa ja seuran johtoportaasta sekä GM Lou Lamoriello että päävalmentaja Mike Babcock olivat seuraamassa paikan päällä Anaheim Ducksin ja Nashville Predatorsin välistä Läntisen konferenssin finaalisarjaa pudotuspelien aikana.

Vatasen yhdistämisessä Maple Leafsiin on siis satavarmasti jotain perää ja juuri van Riemsdyk-Vatanen-vaihtokauppa saattaisi toimia jopa sellaisenaan molemmille seuroille, myös palkkakaton osalta.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.