Vegas Golden Knightsin GM George McPhee kertoi jo ennen laajennusdraftia varaavansa niin monta puolustajaa, että hänen on kaupattava osa heistä pois.

Liipaisimelle ensimmäisenä joutui Trevor van Riemsdyk, jonka nevadalaisseura varasi viime yön tilaisuudessa Chicago Blackhawksista. 25-vuotias puolustaja ehti olla Golden Knightsin pelaaja vain hieman yli kellonympärystän, kunnes oli aika siirtyä eteenpäin.

Van Riemsdykin kolmas seura, viimeiseen vajaaseen 15 tuntiin, on Carolina Hurricanes. Raleighilaisseura maksoi uudesta puolustajastaan toisen kierroksen varausvuoron, mitä ilmeisimmin huomenna käynnistyvään NHL Draftiin. Näin ollen Golden Knights siis jatkaa varausvuorojen tankkaamista.

Toisaalta NHL-tulokas menettää kaupassa seitsemännen kierroksen varausvuoron, joka siis matkaa Carolinaan, mutta luonnollisestikaan se ei tunnu juuri missään.

Hurricanes on huutanut jo pidempään alakertaansa oikealta ampuvaa puolustajaa ja nyt joukkue sai van Riemsdykin muodossa haluamansa. Viime kaudella yhdysvaltalaispeluri pelasi Blackhawksin alakerrassa 58 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 5+11=16, tehotilaston ollessa +17.

Päättynyt sesonki olikin kaiken kaikkiaan van Riemsdykille ylivoimaisesti hänen NHL-uransa paras ja hän alkoi viimein lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia.

Carolinasta löytyy van Riemsdykille ennestään jo ainakin yksi tuttu pelaaja, sillä hänen kanssaan yhdessä sekä NHL:ssä että AHL:ssä pelannut Teuvo Teräväinen aloittaa Hurricanes-paidassa ensi syksynä toisen kautensa, tuoreen jatkosopimuksen voimin.