NHL:n runkosarja tuli päätökseensä viime huhtikuussa, ja tämän jälkeen maailman parhaassa liigassa on mitelty jo pudotuspelit finaaleita myöten.

Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaishyökkääjä Patrik Laine on viettänyt omaa kesälomaansa jo pitkän tovin ajan, mutta nyt viime kauden yksi parhaista tulokkaista on kertonut tulokassesongin kokemuksistaan.

– Minä koen, että opettelen yhä peliä ja jäällä tapahtuvia asioita, koska täällä kaikki on niin erilaista. Olen yhä jatkuvasti oppimisen tiellä. Tämä oli vuosi, josta opin paljon, Laine kertoi Fanragsportsin mukaan.

73 runkosarjaottelussa 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä iskenyt suomalaislaituri lähti kauteen omien sanojensa mukaan löyhin tavoittein, sillä nuorukaisen ainoa tavoite oli päästä pelaamaan.

– Minun tavoitteeni oli pelata ensimmäinen otteluni ja pysyä sen jälkeen kokoonpanossa. Se oli minun ainoa tavoitteeni.

Seuraavaksi Laineella onkin edessä suuri haaste, sillä hänen on vähintään jatkettava loistavan tulokaskautensa jälkeen samalla tasolla. Helppoa se ei tule olemaan, mutta tähän mennessä Laine on todistanut olevansa NHL-tasolla jo tähtistatuksen omaava pelaaja.