Venäläismaalivahti Sergei Bobrovsky, joka siivitti Columbus Blue Jacketsin muun muassa 16 ottelun voittoputkeen runkosarjan aikana, on valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Kyseessä on Blue Jackets -vahdille hänen historian toinen Vezina Trophy. NHL:n kovapalkkaisimpiin maalivahteihin kuuluva Bobrovsky voitti ensimmäisen Vezinansa työsulkukaudella 2012-13.

Bobrovsky on alun perin Philadelphia Flyersin varaus, mutta hänet kaupattiin Columbukseen juuri kyseiseksi kaudeksi. Tuolloin toiseen suuntaan matkasi maalivahti Steve Mason ja tuota kauppaa on pidetty yhtenä Flyersin seurahistorian typerimmistä.

28-vuotias Novokuznetskin kasvatti kärsi kaudella 2015-16 useista loukkaantumisista, mutta hän pudotti viime kesänä painoaan reippaasti – huolimatta jo valmiiksi huikeasta fyysisestä kunnostaan – ja se auttoi hänet pysymään ehjänä läpi viime kauden.

Hänelle kirjattiin runkosarjan aikana 41 voittoa (3.), seitsemän nollapeliä (3.), torjuntaprosentti 93,10 (1.) ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 2.06 (1.).

Bobrovsky jätti äänestyksessä taakseen sekä Washington Capitalsin Braden Holtbyn että kolmanneksi sijoittuneen Montreal Canadiensin Carey Pricen.