Vegas Golden Knights on tekemässä joitain todella yllättäviä valintoja ja yksi varmimpina pidetyistä nimistä on jäämässä rannalle.

Washington Capitalsissa huippuotteita ykkösvahti Braden Holtbyn takana esittänyt Philipp Grubauer oli yksi näistä pelaajista, joiden siirtoa nevadalaisseuraan pidettiin käytännössä ottaen satavarmana.

Kun aiemmin tänään tuli tieto, että Golden Knights aikoo jättää Raannan varaamatta, nähtiin se vain entisestään vahvistavana signaalina saksalaisvahdin siirrolle NHL-tulokkaan riveihin.

Vaan totuus on toinen, sillä CSN:n toimittaja Jill Sorenson vahvistaa, että Washingtonista Vegasiin tulee siirtymään puolustaja Nate Schmidt.

Valintaa voidaan pitää kuukausien mittaisten ennakkokaavailujen jälkeen yllätyksenä, joskin Golden Knights tulee saamaan Schmidtin muodossa erinomaisen puolustajan. 25-vuotias yhdysvaltalainen murtautui jo kaudella 2015-16 Capitalsin kokoonpanoon, mutta etenkin viime kaudella hän oli todella hyvä.

Schmidt ryöväsikin kesken pudotuspelien itselleen pysyvän tontin Capitalsin Top 4:stä ja hän teki 11 pudotuspeliotteluun tehot 1+3.

Kokonaisuudessaan Schmidt, joka on tällä hetkellä ilman sopimusta, pelasi Capitals-paidassa tasan 200 runkosarjaottelua ja teki niissä pisteet 8+35=43. Pudotuspeleissä hänet nähtiin 21 kertaa, tehopistein 1+4.

McPhee puhui tiistaina, että Vegasiin tulee saapumaan hurja määrä puolustajia, minkä myötä hän joutuu kaupata osan heistä eteenpäin. Nyt tilanne todella vaikuttaa siltä, sillä lähteet kertovat, että Golden Knightsiin tulee päätymään Tampa Bay Lightningista niin ikään puolustaja, varsin kokenut Jason Garrison.

Garrisonin ohella Vegasiin uskotaan päätyvän KHL-tähti Nikita Gusevin NHL-oikeudet, ikään kuin kiitoksena tietyn pelaajan valinnasta.