Siinä missä Marian Hossan pakotettu päätös jättää kausi 2017-18 kokonaan välistä ihosairauden vuoksi on luonnollisesti surkea uutinen koko NHL:n kannalta. Kärsijänä on ennenkaikkea miehen seurajoukkue Chicago Blackhawks, mutta aivan tyhjin käsin ei seura tule jäämään.

Siinä missä se menettää hyökkäyspäästään tulivoimaa, on seurassa ajateltava asioita nyt positiivisuuden kautta.

Yksi näistä olisi helpotus seuran hankalaan palkkakatto-ongelmaan. Tällä hetkellä Chicagolla on palkoissaan kiinni 77,5 miljoonaa dollaria, mikä on tämänhetkisestä palkkakatosta yli jopa 2,5 miljoonan dollarin verran.

Tämä summa ei pidä sisällään vielä edes Tomas Jurcon ja Dennis Rasmussenin jatkosopimuksia, joten palkkakattotilanne Chicagossa ei aiheuta juuri aihetta hymyyn.

Nyt, jos ja kun Hossa asetetaan pitkäaikaisten potilaiden listalle (LTIR), ei hänen 5,275 miljoonan dollarin cap hitinsä vaikuta enää seuran palkkakattoon. Tämä tarkoittaa toki sitä, että Hossa ei saa virallisesti lopettaa uraansa, ennen kuin hänen sopimuksensa umpeutuu kauden 2020-21 päätteeksi.

Jos mies päättää kuitenkin lopettaa uransa, hänen palkkansa poistuu seuran palkkakatosta, mutta Blackhawksin palkkakatossa olisi seuraavan neljän kauden ajan sakkoina 3,675 miljoonan dollarin suuruinen summa.