Edmonton Oilers näyttäisi viimein kauppaavan hyökkääjä Jordan Eberlen, joka on ollut pitkään siirtohuhujen kohteena.

Eberlen potentiaalisimpana osoitteena on pidetty viime viikot New York Islandersia, sillä brooklynilaisseura haluaa tuoda lisää tulivoimaa John Tavaresin rinnalle.

Tällä hetkellä Eberlen sopimuksen vastaanottaminen olisi myös mahdollista seuralle, sillä se sai ujutettua valkovenäläishyökkääjä Mikhail Grabovskin laajennusdraftissa Vegasiin, luopuen ykköskierroksen vuorostaan.

Islandersilla on kuitenkin kilpailijoita, sillä arvostettu toimittaja Bob McKenzie kertoo, että Oilersin GM:nä toimivalla Peter Chiarellilla on useita sopimuksia pöydällään, joista iso osa on hänen mukaansa hyvin lähellä sitä, mitä Oilers hyökkääjästään haluaa.

Tässä kohtaa voidaan pitää siis 99-prosenttisen varmana, että Eberle tulee liikkumaan hetkenä minä hyvänsä. Siirto tapahtuu mitä todennäköisimmin tänään tai viimeistään huomenna NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen yhteydessä.

Mikäli Islanders toimii Oilersin vaihtokumppanina Eberlen suhteen, toiseen suuntaan siirtyy lähes satavarmasti puolustaja ja tässä kohtaa liipaisimella on ykkösnimenä Calvin de Haan.

Myös Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchene on jo pitkään aikaa yhdistetty Islandersiin, joten nähtävästi jää, että vetääkö seuran GM:nä toimiva Garth Snow hatustaan kaksi jänistä yhdellä kerralla. Lisäksi myös Montreal Canadiensin Alex Galchenyuk on yhdistetty viime tunteina Islandersiin.