Vegas Golden Knightsin otteluohjelma ensi kauden alun osalta on tullut julki, ainakin kauden ensimmäisten otteluiden osalta.

Tuore tulokas aloittaa NHL-historiansa ensimmäisen kauden lokakuun 6. päivä, kun se matkaa Dallas Starsin vieraaksi. Seuraava ottelu on vuorossa heti seuraavana päivänä, kun vastassa on ensimmäistä kertaa samasta divisioonasta tuleva joukkue, tässä tapauksessa Arizona Coyotes.

Ensimmäisen ottelun jälkeen se toiseksi suurin hetki nähdään 10. lokakuuta, kun Golden Knights luistelee ensimmäistä kertaa kotiareenansa, T-Mobile Arenan, jäälle. Myös tuolloin on vastassa samainen Coyotes.

Ennen varsinaisen NHL-kauden alkua Golden Knights tulee pelaamaan seitsemän harjoitusottelua, joista ensimmäinen virallinen ottelu on 17. syyskuuta käytävä kamppailu Vancouver Canucksia vastaan.

Toimittajan sana:

Vegasin kotiotteluiden kohdalla on ollut etukäteen useita pohdintaa aiheuttaneita asioita. Ennen kaikkea huolta on ilmennyt sen suhteen, että tuleeko joukkue oikeasti saamaan kotiyleisöstään itselleen sen kipeästi tarvitseman tuen ja turvan vai nähdäänkö Syntisessä kaupungissa lähinnä vain vierailulle saapuneita vierasjoukkueiden faneja.

Toisin sanoen, yleinen pelko on se, että Golden Knightsin kotiotteluissa on lähestulkoon aina paikalla eri yleisö kuin edeltävässä ottelussa ja sitä kautta fanikulttuurin syntyminen on haasteellista.

Toki myös kaikki muutkin NHL-kartalle viimeisten parin vuosikymmenen aikana liittyneet seurat ovat kokeneet samankaltaisen ongelman, mutta oleellinen ero on siinä, että Vegas on ennen kaikkea valtava turistikaupunki ja paikalliset ihmiset asuvat pääsääntöisesti itse keskuksen ulkopuolella.

Allekirjoitan siis nämä huolenaiheet ja samalla toivon, että Golden Knights saa sen ansaitsemansa kotiyleisön. Luonnollisesti tässä kohtaa välitön menestys olisi kaiken A ja O, mutta samalla se vaikuttaa lähtökohtaisesti jopa mahdottomalta.