Antti Raantaa ollaan viety pitkin kevättä sekä Vegas Golden Knightsiin että moniin muihin NHL-seuroihin, mutta ainakin ensi yön jälkeen hän tulee olemaan edelleen New York Rangersin maalivahti.

Golden Knightsille on tarjolla useita huippumaalivahteja ja yksi näistä on suomalaisvahti Antti Raanta. The New York Postin toimittaja Larry Brooks tietää kuitenkin kertoa, ettei manhattanilaisten tarvitse pelätä Raannan menettämistä.

Brooks kertoi henkilökohtaisella Twitter-tilillään voivansa sanoa varmaksi tiedoksi, että Rangersin kohdalla Golden Knightsin valinta osuu kenttäpelaajaan.

Alun perin Golden Knightsin uskottiin varaavan joko Raannan tai viime kaudella peräti 26 maalia runkosarjassa tasaviisikoin sylkeneen Michael Grabnerin ja kolmantena hyvänä vaihtoehtona pidettiin Jesper Fastia.

Näiden nimien sijaan nevadalaisseuran GM:nä toimiva George McPhee on kuitenkin päättänyt kiinnittää ruotsalaishyökkääjä Oscar Lindbergin.

Valintaa voidaan pitää melkoisena yllätyksenä, mutta toisaalta se noudattaa McPheen avaamaa filosofiaa Golden Knightsin pelaajiston rakentamisesta. Hän nimittäin haluaa tuoda joukkueeseen nuoria ja nopeita pelaajia.

25-vuotias ruotsalaissentteri on viettänyt viimeiset kaksi kautta ylhäällä, pelannut 133 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 21+27=48. Päättyneenä pudotuspelikeväänä hän teki 12 otteluun tehot 3+1.

Vaikka siis valinta ei osukaan Raantaan, saattaa hän silti vaihtaa maisemaa, joskin puhtaasti treidin kautta. Toisaalta voisi kuvitella, ettei Rangers ole valmis luopumaan suomalaisesta, sillä hän nousi jo viime kauden aikana haastamaan itsensä Henrik Lundqvistin.