Vegas Golden Knightsille olisi NHL:n laajennusdraftissa tarjolla, mitä siis tulee Minnesota Wildin suojaamatta jääneisiin pelaajiin, muun muassa Eric Staalin, Matt Dumban ja Marco Scandellan kaltaisia huippupelaajia.

Myös Erik Haula on omalla tavallaan huippupelaaja, mutta esimerkiksi Staalin ja Dumban kanssa hän painii siltikin eri painoluokassa.

Vaan painiiko?

Itse asiassa – näillä näkymin – nimenomaan kyllä, koska vaikka Vegasin GM:nä toimivalla George McPheellä olisi mahdollisuus varata kumpi tahansa näistä supertähdistä, on Haula kiilaamassa edelle.

Toisin sanoen, Haula painii omassa luokassaan.

Haulan potentiaalisesta päätymisestä Golden Knightsin paitaan kertoo Wildin hovitoimittajana työskentelevä Michael Russo, omalla henkilökohtaisella Twitter-tilillään. Russon mukaan McPhee ja Haulan agenttina toimiva Jay Grossman ovat neuvotelleet jo sunnuntaista lähtien, hänen tietolähteensä kertoo.

Russo ei kuitenkaan kuuluta asiaa vielä kirkossa, mutta toteaa olevan täysin mahdollista, että Haulan ja Vegasin edustajat tiedottavat keskiviikkona pelaajasopimuksesta.

Minnesota Wildille Vegasin päätös varata nimenomaan Haula, olisi todellinen jackpot. Se nimittäin on lähes satavarmasti joka tapauksessa menettämässä suomalaispelurin, joten näin ollen se ei kokisi varsinaisia tappioita lainkaan.

Ylipäätään päätöstä jättää Dumba suojaamatta, on pidetty äärimmäisen omituisena, sillä kyseessä on 22-vuotias huippulupaus, joka vain parantaa vuosi vuodelta.

Monet ovat kuitenkin arvelleet hänen olevan suojassa, Wildin niin sanotun ”lahjonnan seurauksena” ja kenties juuri tästä onkin kyse, sillä muuta järkisyytä sille, että häntä ei varattaisi Golden Knightsin toimesta.

Sen sijaan täysin oma tarinansa on se, että miten Haula on kiilannut Scandellan ohitse, sillä häntä on pidetty jo pitkään lähes satavarmana Golden Knights -pelurina.