Jo aiemmin tänään liikkui huhuja siitä, että suomalaishyökkääjä Erik Haula olisi käynyt agenttinsa Jay Grossmanin kanssa keskusteluja Vegas Golden Knightsin kanssa.

Syy tähän on se, että Haula on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, mutta erikoisluvan kera Golden Knights sai keskustella herran kanssa jo nyt.

Nyt huhut ovat käyneet toteen: nimittäin ainakin Star Tribunen arvostettu kiekkotoimittaja Michael Russo kertoo Twitterissä, että Haula olisi tehnyt sopimuksen NHL:n tulokasseuran kanssa.

Toistaiseksi sopimusta ei voida siis pitää sataprosenttisen varmana, mutta kuten historia on osoittanut, yleensä tämänkaltaiset, niin sanotut varmat huhut, pitävät yleensä paikkansa.

Jos Haula todella on päässyt sopimukseen Vegasin kanssa, olisi se tulokasseuran historian ensimmäinen kiinnitys NHL:n vapailta markkinoilta.

Omalla tavallaan Haulan sopimus on Wildin kannalta pienoinen helpotus, sillä sen myötä Vegas ei voi varata minnesotalaisjoukkueelta laajennusdraftissa enää toista pelaajaa. Se tarkoittaa sitä, että Matt Dumba, Marco Scandella ja Eric Staal tulevat jatkamaan Wildin riveissä myös tulevaisuudessa.

Star Tribunen tietojen mukaan Haulan sopimus on ”monivuotinen”, mutta ainakaan kirjoitushetkellä sopimuksen suuruudesta ei ole tietoa.