Arizona Coyotes shokeerasi NHL-maailmaa myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa, kun se tiedotti, ettei 40-vuotias Shane Doan tule saamaan seuraltaan jatkosopimusta.

Kerroimme viime viikolla uutisen, jonka mukaan Doan olisi kallistumassa jatkamaan huikeaa NHL-uraansa, jonka hän on viettänyt vain ja ainoastaan yhdessä seurassa. Asiasta kertoi hänen agenttinsa Terry Bross.

– Hän ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstään, mutta uskoakseni hän on kallistumassa siihen suuntaan, että hän pelaa vielä vuoden verran. Hänen kroppansa voi hyvin, hän rakastaa tätä peliä ja hän rakastaa pelaajia (joukkuekavereitaan), Bross paljasti Sportsnetille.

Nyt tilanne on saanut kuitenkin todella dramaattisen käänteen, sillä Coyotes ilmoitti, etteivät he tule tarjoamaan kapteenille ja todelliselle seuralegendalleen jatkosopimusta.

Asiasta kertoo ESPN.

Toimittajan sana:

Kanadalaiskonkarilla on ollut useita mahdollisuuksia lähteä NHL-uransa aikana toden teolla tappelemaan menestyksestä johonkin toiseen seuraan. Hän on kuitenkin pitänyt kerta toisensa jälkeen seurauskollisuudestaan kiinni ja päättänyt jäädä aavikolle, vaikka menestysmahdollisuudet ovat olleet todella heikot.

Juuri tästä edellä mainitusta syystä onkin todella karua kuulla, että Coyotes on päättänyt katkaista siteensä kapteeninsa suuntaan.

Coyotesin päätös saattaa tarkoittaa sitä, että Doanin ura on sittenkin ohitse. Toki tämä tarjoaa hänelle ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa maisemaa, mutta varmasti päätös tuli myös hänelle itselleen melkoisena shokkina, ainakin agenttinsa edellä olleista puheista päätellen.

Doan on pelannut Winnipeg Jetsin, Phoenix Coyotesin ja Arizona Coyotesin – kaikki ovat siis olleet yhtä ja samaa seuraa – huimat 1 540 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä massiiviset tehot 402+570=972.

Pudotuspeliotteluita Doanille on kertynyt urallaan 55 kappaletta ja niissä hän on tehtaillut pisteet 15+13=28.