New York Islandersin ja joukkueen kapteenin John Tavaresin jatkosopimusneuvottelut eivät ole ainakaan toistaiseksi poikineet uutta sopimusta.

Tavaresin nykyinen kuusivuotinen sopimus, jonka yhteisarvo on 33 miljoonaa dollaria, on tulossa päätökseensä ensi kauden jälkeen. Luonnollisesti Islanders haluaakin mahdollisimman nopeasti ykköstähtensä nimen jatkosopimuspapereihin, mutta se saattaa ensiksi vaatia muita toimia.

Ja mitä ne muut toimet sitten ovat?

Toimittaja Jimmy Murphyn mukaan Islanders saattaa kiinnittää jopa kaksi uutta tähtipelaajaa miehistöönsä ja ennen kaikkea hyökkäyspäähän.

Brooklynilaisseuran tiedetään tavoitelleen jo pidempään Colorado Avalanchen Matt Duchene, jonka lähtöä denveriläisseurasta pidetään lähestulkoon satavarmana, ja viime päivinä myös Edmonton Oilersin Jordan Eberle on yhdistetty seuraan.

Tiettävästi Islandersin GM:nä toimiva Garth Snow olisi tarjoamassa Duchenesta pelaajakaksikkoa Ryan Strome & Calvin de Haan sekä kenties muita palasia. Sen sijaan Eberlen kohdalla mahdollisista ”vaihtopaloista” ei ole ollut vielä sen kummempaa puhetta.

Murphy tietää kuitenkin kertoa, että Snow on valmis luopumaan jopa sellaisista pelaajista, joiden on uskottu olevan koskemattomia, saadakseen paljon kaivattua tulitukea Tavaresin rinnalle ja siten pitääkseen supertähtensä seurassa.

Tavares itse on toistuvasti kertonut haluistaan jatkaa Islandersissa ja voittaa Stanley Cupin nimenomaan siellä, mutta siitä taisteleminen vaatisi eittämättä muun pelaajiston vahvistamista.