Vegas Golden Knights on tällä hetkellä koko jääkiekkomaailman huulilla, koska kaikki valta NHL:n suhteen on käytännössä ottaen Nevadassa.

Seuran GM:nä toimiva George McPhee onkin tällä hetkellä todellisessa unelmatilanteessa, kuten hän on useampaan otteeseen myös itse ääneen todennut.

McPhee puhui viimeksi eilen asiasta ja totesi samassa yhteydessä, että jokaisella muulla NHL-seuralla on mahdollisuus suojata myös ne suojaamatta jääneet pelaajat, kunhan vain diili toimii Golden Knightsille.

Tiettävästi näitä diilejä on myös jo olemassa, sillä useat tietolähteet kertovat ainakin Anaheim Ducksin, Chicago Blackhawksin, Columbus Blue Jacketsin ja New York Islandersin ottaneen McPheen neuvosta vaarin, ja suojanneet vaihtokauppojen voimalla joitain pelaajiaan.

Anaheim Ducks – Vegas ei valitsisi Sami Vatasta ja Josh Mansonia
Chicago Blackhawks – Vegas valitsee Marcus Krügerin
Columbus Blue Jackets – Vegas ei valitse Josh Andersonia, Jack Johnsonia ja Joonas Korpisaloa
New York Islanders – Vegas ei valitse Josh Baileya, Brock Nelsonia, Ryan Stromea/Calvin de Haania

Mediajätti TSN:n mukaan vastaavalla idealla toimivat vaihtokaupat eivät olisi kuitenkaan jäämässä tähän. Toimittaja Frank Seravalli näkeekin, että tulossa saattaa olla ainakin viisi kauppaa lisää.

Näihin viiteen seuraan uskotaan kuuluvan Florida Panthersin, Minnesota Wildin, Nashville Predatorsin, New York Rangersin sekä Ottawa Senatorsin.

Tässä joukkueittain lista pelaajista (meidän näkemyksemme mukaan), jotka edellä mainitut viisi seuraa, mitä todennäköisimmin haluaisivat suojata vaihtokauppojen kautta.

Florida Panthers – Jason Demers, Jonathan Marchessault, Reilly Smith
Minnesota Wild – Matt Dumba, Marco Scandella, Eric Staal
Nashville Predators – Colton Sissons, Pontus Åberg
New York Rangers – Jesper Fast, Oscar Lindberh, Antti Raanta
Ottawa Senators – Fredrik Claesson, Marc Methot

Ylimääräisten pelaajien suojaaminen ei tule kuitenkaan olemaan halpaa, sillä ainakin Blue Jacketsin ja Islandersin kohdalla on ollut huhuja, joiden mukaan edellä mainittujen pelaajien pitäminen poissa Vegasin kynsistä vaatisi ykköskierroksen varausvuoron.