Tobias Enström on antanut Winnipeg Jetsille luvan kumota ruotsalaisen siirron estävän ehdon. Näin Jets voi jättää kallispalkkaisen puolustajan suojaamatta Vegas Golden Knightin laajennusdraftia varten.

Enströmin päätöksestä kertoi Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman.

32-vuotias Enström on Jetsin edeltäjän Atlanta Thrashersin kesän 2003 kahdeksannen kierroksen varaus. Ruotsalainen aloitti NHL-uransa samassa organisaatiossa kaudella 2007-2008 ja pelasi kolmenena ensimmäisenä vuotenaan täydet 82 runkosarjan ottelua.

Parhaimmillaan Enström pystyi Thrashers-aikoina kahteen 50 tehopisteen kauteen. Jetsin paidassa puolustaja teki korkeimmat tehonsa kaudella 2011-12. Tuolloin 62 peliin syntyi pisteet 6+27=33.

Viime vuodet ovat olleet kiekollisena puolustajana kunnostautuneen Enströmin osalta laihempia. Päättyneellä kaudella konkaripakki onnistui vain kerran maalinteossa ja pistemäärä jäi 14:aan.

Enströmistä irtipääseminen on palkkakaton kannalta Jetsille suuri helpotus. Ruotsalaisella oli vielä vuosi 5,75 miljoonan dollarin arvoista sopimustaan jäljellä.

Enstörmin päätöksen myötä Jets voi suojata tärkeimmät kolme puolustajaansa Tyler Myersin, Dustin Byfuglienin ja Jacob Trouban.