Philadelphia Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall puhui perjantai-iltana Suomen aikaa, että hän on valmis tekemään vaihtokaupan.

Tuon jälkeen yleinen uskomus olikin se, että pennsylvanialaisseura tulee toimimaan pelaajarintamalla, sillä Hextall ei käytännössä ottaen koskaan puhu turhaan julkisesti pelaajaliikenteestä.

Ja sieltähän se kauppa sitten tuli. Viime kaudella Flyers-paidassa 60 ottelua pelannut, ja niissä tehot 6+10=16 tehnyt, Nick Cousins nimittäin myytiin Arizona Coyotesiin.

Cousins on Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2011. 23-vuotias kanadalainen viihtyy sekä keskellä että laidassa ja oranssipaidoissa hän on pääasiassa pelannut joukkueen kahdessa alimmassa kentällisessä.

Kokonaisuudessaan Cousins ehti pelata Flyers-paidassa 107 runkosarjaottelua, tehden niissä pisteet 12+14=26. Hän istuukin hyvin selkeää nuorennusleikkausta tekevään Coyotes-miehistöön.

CapFriendly-sivusto vahvisti kokonaisuudessaan kolmen pelaajan vaihtokaupan, jossa aavikolle siirtyy Cousinsin ohella oikeudet Merrick Madseniin. Flyersiin puolestaan matkaa Brendan Warren ja viidennen kierroksen varausvuoro.

Madsen on puolestaan 196-senttinen yhdysvaltalaisvahti, jonka Flyers varasi vuoden 2013 kuudennella kierroksella. Hänellä on takanaan upea kausi Yhdysvaltain yliopistosarjassa, Harvardin joukkueessa, joten potentiaalia kaverissa riittää.

Flyersiin saapuva Warren on Coyotesin kolmoskierroksen varaus vuodelta 2015. Vasemmassa laidassa viihtyvä hyökkääjä pelaa Madsenin tapaan yliopistosarjassa, jossa on kahden viime kauden aikana merkkauttanut tililleen 73 ottelua, tehopistein 8+19=27.

Kaupan taustalla oli se, että Cousins olisi jäänyt Philadelphiassa joka tapauksessa suojaamattomien pelaajien listalle, joten ilmassa olisi ollut jonkinasteinen vaara menettää hänet ilmaiseksi Vegasiin, joskaan ei kovin suuri. Coyotesilla sen sijaan ei juurikaan tätä ongelmaa ole.