Helsingin HIFK:n Miro Heiskanen lähtee NHL:n varaustilaisuuteen kovalla itseluottamuksella. Suomalainen uskoo olevansa koko tilaisuuden paras puolustaja.

Myös ennakkoarviot ovat Heiskasen puolella. Helsinkiläisen on odotettu menevän parhaimmillaan ensimmäisenä suomalaisena viiden parhaan joukossa.

– Se on mielestäni mahdollista, sillä olen hyvä kahden suunnan puolustaja. Uskon myös olevani paras puolustaja, joka voi sekä puolustaa että hyökätä, Heiskanen kertoi NHL.comille.

Heiskasella on takana loistava kausi HIFK:ssa. 17-vuotias puolustaja nautti suuresta vastuusta ja teki 37 sarjaotteluun tehot 5+5=10.

HIFK:n viime kauden valmentaja Antti Törmänen näki Heiskasen jopa joukkueensa parhaana puolustajana.

– Hänellä on kyky tehdä aina oikeita ratkaisuja. Kun pelistä tulee nopeaa, hän ymmärtää, milloin vapauttaa kiekko lasista, milloin purkaa se pois ja milloin tehdään nopea käännös. Tätä tarvitaan NHL:ssä, kun kaukalo on pienempi. Hän ottaa riskejä, mutta osaa selvittää ongelmat etukäteen, Törmänen kehui.

Törmäseltä kehuja saa myös Heiskasen syöttötaidot.

– Hän pystyy tekemään puolustajalta puolustajalle syöttöjä todella nopeasti. Hän tietää myös milloin syöttää laidalle ja milloin luistella itse keskelle.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään viikon kuluttua 23-24. päivä kesäkuuta Chicagossa.