New York Rangersin suomalaisvahti Antti Raanta on yksi kuumimpia nimiä, mitä tulee Vegas Golden Knightsin uudeksi maalivahdiksi.

Nimittäin Raannan viime kausi oli sanalla sanoen erinomainen, sillä hänen tilastonsa 30 runkosarjaottelusta olivat todella komeat, 92,2/2.26. Tilastojen valossa hän olikin parempi, kuin ykkösvahti Henrik Lundqvist.

Tästäkin huolimatta seitsemän vuotta vanhempi Lundqvist tulee löytymään suojattujen pelaajien listalta, sillä hänellä on takataskussaan siirrot estävä NMC-pykälä.

Asiat saattaisivat kuitenkin olla toisin, jos NMC-pykälää ei olisi olemassa. Näin ainakin uskoo kanadalaissivusto The Score, joka antoi sivuillaan uskomattoman tunnustuksen Raantaa kohtaan.

”Viisas liike olisi suojata 28-vuotias Raanta ohi Henrik Lundqvistin, joka on häntä seitsemän vuotta vanhempi.”

”Rangers saattaisi löytää hänestä enemmän arvoa maalinsuulla, kuin kauppaamalla hänet joukkueeseen, joka tarvitsee nuorempaa aloittavaa maalivahtia.”

Se on kuitenkin varmaa, kävi laajennusvarauksen yhteydessä mitä tahansa, että Raanta tulee löytämään itselleen pelipaikan NHL:stä ensi kaudeksi. Nyt tärkein kysymys onkin, että onnistuuko mies löytämään itselleen seuraa, joka pystyy tarjoamaan hänelle aloittavan vahdin tontin.