Arizona Coyotes on tällä hetkellä todellisen jälleenrakennuksen kourissa, eikä sen tulevilta vuosilta ole lupa odottaa vielä mitään sen suurempaa.

Siitä ei käy kuitenkaan kiistäminen, etteikö Coyotesin kokoonpanossa olisi paljolti potentiaalia, jonka realisoituminen on tällä hetkellä vain ajan kysymys.

Nyt se pyrkii vahvistamaan rivejään myös valmiilla pelaajalla, kuten New York Rangersin Derek Stepanilla. TSN:n Bob McKenzie nimittäin kertoi Twitter-tilillään, että Arizonan kiinnostus Stepania kohtaan on ”todella vahvaa”. Miehestä on kiinnostunut toki myös moni muukin seura.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
ARI, BTW, is one of multiple teams with serious interest in NYR C Derek Stepan.

Syynä Stepanin suureen kiinnostukseen voidaan pitää hänen nykyistä tilannettaan, sillä vielä tällä hetkellä miehen sopimuksessa ei ole minkäänlaisia siirron estäviä pykäliä.

Tällainen on kuitenkin tulossa, sillä 1. heinäkuuta lähtien miehen sopimuksessa on täydellinen kauppaamisen estävä pykälä. Sopimuksen kahdella viimeisellä kaudella, 2019-2020 ja 2020-21, NTC-pykälä muuttuu mukautetuksi, minkä jälkeen Stepan toimittaa seuralleen 15 joukkueen listan, mihin häntä ei saa kaupata.

Stepanin sopimus on arvoltaan jopa 6,5 miljoonaa dollaria, ja se siis päättyy kauteen 2020-21.

Tärkeintä tässä kaikessa on kuitenkin se, että Coyotesin tai minkä tahansa muun seuran on lähestyttävä Rangersia pian, ja runnottava kauppa lävitse ennen heinäkuun ensimmäistä päivää. Tämän jälkeen sentterin palveluksista on nimittäin turha uneksia.