Nashville Predatorsin organisaatiossa kiekkoilee ensi kaudella neljä suomalaista, kun Pekka Rinne, Juuse Saros ja Miikka Salomäki saavat seuraa Kuopion suunnalta.

Tennesseeläisseura, joka eteni päättyneellä kaudella historiassaan ensimmäistä kertaa Stanley Cup -finaaleihin, tiedotti tehneensä kaksivuotisen pelaajasopimuksen Joonas Lyytisen kanssa.

22-vuotias puolustaja siirtyy Nashvilleen KalPasta (pelasi siellä viime kauden), jossa hän oli uusien suomalaisten seurakaveriensa tapaan niin ikään finaaleissa häviävänä osapuolena, kun Tampereen Tappara marssi toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen voitoin 4-2.

Lyytinen on Predatorsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2014 ja nyt hän siis allekirjoitti hänet varanneen seuran kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen. Todennäköisesti siis ura Pohjois-Amerikassa käynnistyy farmin kautta, ja kuten kaikki NHL:n pudotuspelejä seuranneet varsin hyvin tietävät, Predatorsin kivenkovaan alakertaan on todella haasteellista murtautua.

Espoossa syntynyt, mutta KalPassa kiekko-oppinsa saanut Lyytinen pelasi päättyneellä kaudella liigakaukaloissa 54 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 8+16=24. Kehitys edelliseen kauteen olikin melkoinen, sillä tehopisteitä syntyi peräti 15 kappaletta enemmän.

Myös pudotuspeleissä nuori suomalainen oli elementissään, kun hän merkkautti 18 otteluun tehopisteet 2+5. Hänellä oli solmittuna ensi kaudeksi sopimus Oulun Kärppiin.

Mikäli Lyytinen pelaa NHL:n puolella, on hänen vuosipalkkansa Cap Friendlyn mukaan kaudessa 740 000 dollaria. AHL:n puolella hänen tulonsa ovat puolestaan 90 000 dollaria.