Nashville Predatorsin pelaajat kävivät paikallista aikaa tiistaina tyhjäämässä pukukopin omista tavaroistaan.

Luonnollisesti mediaa oli paikalla sankoin joukoin ja yksi halutuimmista haastateltavista oli luonnollisesti joukkueen suomalaistähti Pekka Rinne, jolta kysyttiin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä.

Haastattelu alkoi kysymyksellä siitä, miten hän näkee joukkueensa tulevaisuuden.

– Kaikki käynnistyi nähdäkseni jo viime vuonna. Kaikki nämä nuoret kaverit ovat vuoden verran vanhempia, he ovat ottaneet isomman roolin, kasvaneet tähän systeemiin ja kasvaneet niiksi pelaajiksi, joita he pystyvät olla, Rinne ynnäsi seuransa verkkosivuilla.

– Tulevaisuutemme näyttää valoisalta ja sama ydinporukka tulee olemaan jatkossakin täällä, joten odotan todella innolla ensi vuotta ja vuosia sen jälkeen.

Rinne myöskin näkee, että kyseessä oli todella opettavainen kausi, joka parhaassa tapauksessa vie koko organisaation täysin uusille urille.

– Kyllähän tällä on valtava vaikutus itseluottamukseen ja uskoon oman tekemisen suhteen. Kyse on myös ajattelutavasta koko organisaation osalta – jos todella uskot, että voit voittaa, se on erittäin vaikutusvaltainen ajattelutapa ja jotain sellaista, johon olemme pystyneet muuntautumaan.

– Voittavan kulttuurin luominen vuosiksi eteenpäin.. Se on jotain sellaista, joka tulee toivon mukaan olemaan jotain todella merkityksellistä.

”Sen jälkeistä aikaa en halua vielä miettiä”

Luonnollisesti haastattelun aikana esille nousi myös Pekka Rinteen ikä. 34-vuotiaana maalivahtina, joka täyttää tänä vuonna 35, suomalainen ei ole enää mikään nuori kaveri.

– Tunnen oloni nuoreksi, joten se on varmaankin hyvä asia. Kyllähän se on outoa, koska ikää alkaa tulla. Mutta samalla se on luonnollista, että siitä on tullut tällainen juttu ”hän on 34- tai 35-vuotias”, mutta niin kai se menee.

Samaan aikaan Rinteen ikä on asia, joka tarkoittaa väistämättä sitä, että kovinkaan montaa mahdollisuutta Stanley Cupin voittamiseen ei tule olemaan, ellei sitten seurasta rakennu yksi NHL:n moderneista dynastioista.

– Kyllähän se on asia, jota miettii. Viimeisen pelin jälkeen sitä (menetettyä mahdollisuutta) oli vaikea hyväksyä, mutta samaan aikaan olen todella ylpeä siitä, mitä me saavutimme. Pääsin elämään omaa unelmaani ja sain sen mahdollisuuden pelata Stanley Cupista.

– Läpi urani olen unelmoinut siitä ja se oli uskomatonta. Toivottavasti sekä henkilökohtaisella että joukkuetasolla pääsemme kokemaan sen saman uudestaan. Se oli todella hauskaa.

Samalla puhe ohjautui myös tulevaisuuteen ja suomalaisvahdilta kysyttiin suoraan, että montako pelivuotta hän näkee vielä itsellään olevan edessä.

– Voin fyysisesti loistavasti ja juuri nyt minusta tuntuu siltä, että ikä on vain numero, enkä mieti sitä. Mutta kuka tietää, minulla on kaksi vuotta sopimustani jäljellä ja toivottavasti pystymme saavuttamaan tuon kahden vuoden aikana upeita asioita.

– Sen jälkeistä aikaa en halua vielä miettiä.

Edessä täysin erilainen kesä – miten vaikuttaa ensi kauteen?

 

Yksi asia, jota Rinne ei ole käytännössä ottaen koskaan NHL-uransa aikana päässyt kokemaan, koska Nashville Predators ei ole aiemmin esiintynyt Stanley Cup -finaaleissa saakka, on finaalien jälkeinen kesä.

Käytännössä ottaen varsinainen lomailuvaihe jää äärimmäisen lyhyeksi ja edessä on lähes välittömästi valmistautuminen jo tulevaan kauteen.

– Kyllähän sitä pysyy pelaamalla kunnossa, mikä on hyvä asia. Samaan aikaan tämä oli kuitenkin raaka kausi, joka piti sisällään paljon pelejä ja pitkät pudotuspelit, joten itsestä on pidettävä huolta ja levättävä riittävästi.

– Kesästä tulee erilainen, koska treenaaminen pitää aloittaa pian ja alkaa valmistautua ensi kauteen. Mutta mitä tulee ensi vuoteen, niin isoin juttu on se, että olet henkisesti valmis, etkä elä menneisyydessä ja siinä, mitä saavutimme tällä kaudella.

– Ainakin minulle se on se kaikkein isoin juttu.

 

Niin, usein sanotaan, että Stanley Cup -voiton puolustaminen on niin kovin vaikeaa juuri sen takia, että uuteen kauteen latautuminen on vaikeaa. Stanley Cup -finaalit hävinneelle joukkueelle toki jää valtava määrä nälkää, mutta joka tapauksessa uuteen 82 ottelun runkosarjaan valmistautuminen on rankkaa.

Nashvillessä on kuitenkin pelaajien onneksi monien mielestä se kaikkein äänekkäin kotihalli, toisin sanoen järjettömän intohimoiset fanit, joista osa on vasta löytänyt jääkiekon, joten se tulee helpottamaan kaikkea satavarmasti.

 

– Oli todella siistiä olla osa sitä ja oli uskomatonta huomata, miten ihmiset sekä reagoivat että tukivat meitä. Se oli erityislaatuista. En ole koskaan ollut osa mitään sellaista ja se oli todella hauskaa.

Kaiken ytimessä Rinteelle henkilökohtaisella tasolla tuntuu olevan tällä hetkellä se, miten mahtavaa jääkiekko on. Kun häneltä nimittäin kysyttiin, että onko hän koskaan nauttinut pelaamisesta näin paljon, vastaus oli melko yksiselitteinen.

– Todennäköisesti ei, ainakaan sen jälkeen, kun olin lapsi. Tämä oli jotain sellaista, minkä tulen muistamaan aina. Toki toivoimme, että tulos olisi ollut erilainen, mutta tämä oli ehdottomasti parasta aikaa jääkiekkourallani.

Ja, kun nyt kerran siitä häviävän osapuolen nälästä jo puhuttiin, tuntuu sitä ainakin Rinteellä riittävän, kuten myös ylpeyttä omiaan kohtaan.

– Onhan se vähän kaksiteräinen miekka. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta ja olin todella tunteikas ottelun jälkeen, koska tajusin, että näitä mahdollisuuksia ei joka vuosi tule.

– Tulevaisuus näyttää kuitenkin todella hyvältä. Rakastan tätä pukukoppia – täällä on loistavia jätkiä ja loistavia nuoria pelaajia – ja osoitimme kaikille, että pystymme olla yksi tämän liigan kärkijoukkueita. En näe mitään syytä sille, miksi emme pystyisi toistamaan tätä (finaalipaikkaa) myös ensi vuonna.