Florida Panthers saa ensi kaudeksi lisää suomalaisväriä, kun Tampereen Tapparassa Liigan pistepörssin voittanut Henrik Haapala liittyy Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen seurakaveriksi.

Haapalan sopimus kantautui julkisuuteen muutama viikko sitten ja koko Suomi innostui ennen kaikkea siksi, että Barkovilla ja Haapalalla on yhteistä historiaa juuri Tapparan paidasta.

Toisin sanoen he ovat pelanneet samassa ketjussa, ja mikäli Haapala onnistuu heti Panthersin syksyn harjoitusleirillä, saatetaan samainen tilanne nähdä myös NHL-kaukaloissa.

Se kuitenkin vaatii kovasti hommia ja Barkov aikookin ikään kuin lähteä fysiikka- ja treenikoutsiksi hyvälle ystävälleen.

– Uskon, että Henkalla on hyvä mahdollisuus vakiinnuttaa paikkansa ylhäältä. Pitää vaan nyt kesän ajan katsoa tarkasti että poika myös treenaa kunnolla, Barkov paaluttaa Tamperelaiselle.

Barkovilta löytyykin valtava luotto itseään vuoden verran vanhempaan Haapalaan.

– Uskon, että Henrikillä on mahdollisuus kehittyä joukkueessa ratkaisupelaajaksi, hän voi voittaa otteluita meille.

Tiedä sitten, että lähteekö Tampereen suunnalta suoria lentoja kohti Floridaa, mutta joka tapauksessa Barkovilla on mitä todennäköisimmin kesän jälkeen tuttua matkaseuraa, kun koneen nokka osoitetaan kohti Yhdysvaltoja.

– Kai me samalla lennolla Henkan kanssa lähdemme, Barkov pohtii.

Haapala paukutti viime kaudella Liigassa 51 runkosarjaotteluun kovat tehopisteet 15+45=60. Pudotuspeleissä tahti hieman hiipui, mutta pääasia oli, että oma joukkue voitti Suomen mestaruuden, eivätkä ne tehotkaan mitkään huonot olleet: 16 ottelua ja 2+7.

Ylipäätään 23-vuotiaan pienikokoisen laiturin palkintokaapista löytyy kaksi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus vuodelta 2014.

Henkilökohtaisella puolella Haapala palkittiin Veli-Pekka Ketola -palkinnolla, joka ojennetaan eniten Liigan runkosarjassa maaliin johtaneita syöttöjä jakaneelle pelaajalle. Hänet nimettiin kauden päätteeksi myös sarjan All Star -kentälliseen.