Florida Panthersin uusi päävalmentaja Bob Boughner (oikealla) saapuu seuraan San Jose Sharksista ja omalta pelaajauraltaan hän omaa melkoisen väkivaltaisen historian.

Panthersin suomalaiskaksikkoa, Jussi Jokista ja Aleksander Barkovia, ei kovinkaan usein nähdä tappelutilanteissa tai edes painimassa.

Itse asiassa Jokinen on 945 pelaamassaan NHL-ottelussa tapellut tasan kerran, kun hän tappeli kuluvan vuoden tammikuussa New York Islandersin Ryan Stromen kanssa. Sen sijaan Barkov ei ole pudottanut NHL-urallaan vielä kertaakaan hanskojaan.

Tämä saattaa kuitenkin muuttua, sillä Panthers nimesi tänään uudeksi päävalmentajakseen kovista otteistaan omalla pelaajaurallaan tunnetuksi tulleen Boughnerin.

46-vuotias kanadalaisvalmentaja nimittäin otti NHL:ssä pelaamissaan 630 runkosarjaottelussa käsittämättömät 1 382 jäähyminuuttia ja Hockeyfights.com-sivuston mukaan hän on tapellut NHL:ssä peräti 111 kertaa.

Boughnerin valintaa pidettiin varmana jo viikonlopun aikana, sillä mediajätti TSN julkisti hänen nimeämisen varmana tietona pari päivää etukäteen. Myös me raportoimme asiasta tuolloin ja Boughnerista voit lukea lisää täältä.

Panthersin valmentajapäätökseen saatiin viimeinen sinetti virallisesti siis tänään, mutta Boughnerin kanssa San Jose Sharksia kaksi viime kautta luotsannut Peter DeBoer, joka on siis kalifornialaisseuran päävalmentaja, vahvisti asian käytännössä ottaen jo eilen.

– Se on loistava palkkaus heiltä. Parhaiten pystyn kehumaan häntä sanomalla, että mikäli minä olisin etsimässä uutta päävalmentajaa, hän olisi valintani, DeBoer ylisti Miami Heraldille.

– Kun työskentelette yhdessä päivä toisensa perään, sitä oppii tuntemaan sen toisen vahvuudet ja heikkoudet. Käytyämme läpi sen prosessin, ja työskenneltyämme yhdessä, kunnioitan häntä suuresti. Se kielii siitä, miten loistava valmentaja hän on ja millaisen päävalmentajan Florida Panthers saa.