New York Rangers tulee mitä todennäköisimmin kauppaamaan Antti Raannan, sillä muutoin se todennäköisesti menettäisi suomalaisvahdin ilmaiseksi Vegas Golden Knightsiin.

Vegasin laajennusdraft vaikuttaa myös suomalaisten NHL-pelaajien kohtaloihin ja yksi näistä pelaajista on Antti Raanta. Kukin seura voi suojata vain yhden maalivahdin vegasilaisseuran ulottumattomiin ja Rangersin kohdalla tuo maalivahti on Henrik Lundqvist.

Näin ollen manhattanilaisseura on ikään kuin pakotettu luopumaan 28-vuotiaasta Raannasta, saadakseen jotain vastineena takaisin, ja tässä kohtaa kaksi seuraa on pohjoisamerikkalaislähteiden mukaan osoittanut konkreettista kiinnostusta suomalaista kohtaan.

Kyseiset seurat ovat Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets sekä Arizona Coyotes ja Rangersin kerrotaan odottavan vastineena toisen kierroksen varausvuoroa sekä korkean tason lupausta.

Arizonassa ollaan menossa koko ajan nuorempaan suuntaan ja tästä syystä seurassa pohditaankin vakaasti pitkäaikaisen ykkösvahdin Mike Smithin kauppaamista; Raanta tarjoaisikin seuralle seitsemän vuotta nuoremman vaihtoehdon.

Winnipegissä on puolestaan kärsitty maalivahtiongelmasta jo pidempään ja päättyneen runkosarjan aikana seuran pudotuspeliunelma kariutui isosti juuri maalivahteihin. Raanta toisi siis oikeanlaisen ratkaisun kanadalaisseuralle, sillä hän on eittämättä valmis hyppäämään NHL:ssä ykkösvahdiksi.

Vaikka Raanta itse viihtyykin New Yorkissa ja haluaisi jäädä seuraan, olisi siirto kaikin puolin järkevä ratkaisu. Hän nimittäin saisi ensimmäistä kertaa NHL-urallaan aidon mahdollisuuden pelata ykkösvahtina.

Moni onkin verrannut suomalaisvahti Cam Talbotiin, joka pelasi aiemmin juuri Lundqvistin kakkosena, ja Edmonton Oilersiin siirryttyään nousi välittömästi selkeäksi ykkösvahdiksi.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.