Pittsburgh Penguins murskasi tämän kevään viidennessä Stanley Cup -finaalissa Nashville Predatorsin peräti 6-0-lukemin.

Ainoa ottelussa murskaantunut asia ei ollut Nashville, vaan Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä liittyy niin ikään oleellisesti tähän samaan sanaan.

22-vuotias suomalaisnuorukainen joutui nimittäin aivan ottelun loppuhetkillä kokemaan kovia, kun Predators-hyökkääjä Colton Sissons takoi häntä poikittaisella mailalla päähän ja lopulta suoraan nenään.

Tilanteen jälkeen Määttä, joka pelasi yhden koko pudotuspelikevään parhaista otteluista, merkkauttamalla tililleen yhden syöttöpisteen sekä tehotilaston +3, lähti nopeasti kasvojaan pidellen kohti vaihtoaitiota ja sieltä suoraan pukusuojaan.

Kuten alla oleva kuva osoittaa, niin tuo ei liene mikään ihme, sillä Määtän nenä painui Sissonsin rumassa käsittelyssä kasaan kuin pannukakku.

sircashalot

@Ahsacv

sircashalot

@Ahsacv
Neal coming through with the first mollywhopper.
#mollywhopper of the night goes to: Colton Sissons #intheface

#StanleyCupFinals2017

Määttä kärsikin saamassaan kaltoinkohtelussa satavarmasti murtuman nenäänsä, joten voisi kuvitella, että kuudennessa finaaliottelussa tullaan näkemään kasvoiltaan hyvinkin mustelmainen Määttä. Sen sijaan hänen pelaamiseen sillä tuskin on mitään vaikutusta.

Penguinsin suomalaispuolustaja on saanut kuluvan Stanley Cup -finaalisarjan aikana ajoittaista kritiikkiä luistelunopeutensa osalta, mutta kaiken kaikkiaan hänellä on takanaan erittäin vahva pudotuspelikevät, joka on tuottanut 24 ottelussa tehot 2+6 ja tehotilaston +8.