Patrik Laine ja Rasmus Ristolainen ovat molemmat osa Turussa treenaavaa suomalaisten NHL-pelaajien treeniryhmää.

Sekä Laine että Ristolainen edustavat suomalaisen jääkiekon kirkkainta tulevaisuutta. Molemmat ovat edelleen kehittyviä nuoria pelaajia, mutta samaan aikaan jo nyt osa NHL:n eliittiä.

Upean tulokaskauden vetänyt Laine on tänä kesänä liittynyt mukaan suomalaisten NHL-pelaajien joukkoon, jotka treenaavat Turussa huippuarvostetun fysiikkavalmentajan Hannu Rautalan opeissa.

Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä hakee päävalmentaja Paul Mauricen mukaan ennen kaikkea lisää voimaa jalkoihinsa ja juuri Ristolainen toimii tässä suhteessa erittäin oivana esikuvana. Buffalo Sabresin puolustaja nimittäin huhkii NHL:ssä ilta toisensa perään NHL:n kirkkaimpia tähtihyökkääjiä vastaan ja kellottaa samaan aikaan jopa puolta tuntia ottelua kohden.

Yksi salaisuus on Ristolaisen voimatasot. Hän nimittäin kyykkää Aamulehden mukaan hulppeat 200 kiloa.

– Ei voi muuta sanoa, kuin että on aivan järkyttävässä kondiksessa. Kehittyy todella nopeasti ja viihtyy salilla. Ei huonoa päivää näe, hymy on aina korvissa, Laine hehkuttaa Ristolaista Aamulehdelle.

”En ole lätkäpuolella nähnyt vastaavaa”

Laine myöntää jollain tasolla jopa ihailevansa Ristolaista, ja pitävänsä tätä esikuvanaan, kun Aamulehden toimittaja uteli häneltä asiasta.

– Voihan sitä periaatteessa (niinkin sanoa). Kuitenkin semmoinen äijä, joka painaa NHL:ssä puoli tuntia peliin ja pystyy pimentämään vastustajan kärkiäijiä. Fyysisyydessä aivan NHL:n kärkeä.

– Ollut kiinnostavaa seurata, mitä hän tekee normaalissa arjessa. Kyllä tuollainen jätkä painaa itseäkin eteenpäin.

Rautala, joka kertoo Ristolaisen oppineen hurjan treenaamisen salat Lauri Korpikoskelta, ylistää niin ikään TPS-kasvattia.

– ”Rasse” on eläin. Jos hän tekee ennätyksensä, hän sanoo, ettei riitä. En ole lätkäpuolella nähnyt vastaavaa aikaisemmin.

Aamulehden alkuperäiseen juttuun pääset täältä.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.