Kun Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators aloittivat kevään neljännen finaalikamppailunsa, oli kello kotoisessa Suomessa jo reilusti aamuyön puolella.

Tästäkin huolimatta TV tai tietokone oli auki monella ja taas monella kotimaisella jääkiekon ystävällä, ja heitä taasen viihdytti koko kansan suosikkiselostaja, Antti Mäkinen.

Mäkinen tunnetaan erityisesti viihdyttävästä selostustyylistään, sillä hän eläytyy otteluihin erinomaisella intensiteetillä. Näin kävi myös viime yönä, kun suomalaisvahti Pekka Rinne nappasi yhden kauden komeimmista torjunnoista.

Mäkinen roihahti Rinteen torjunnan jälkeen todelliseen liekkiin, mikä näkyi myös ottelun jälkeen. Hänen ”sekoamisensa” Rinteen torjuntaa kohtaan nimittäin pääsi otsikoihin aina Pohjois-Amerikassa saakka, kun Fanragsports teki miehen selostamisesta uutisen, jossa kirjoitettiin muun muassa seuraavanlaisesti:

”Kuvitelkaa, että hän olisi se kaveri, joka sytyttää katsojat. Voimme vain päätellä, että hän sanoi jotakin, että ”Olipas komea torjunta!”, mutta samalla hän saa sen kuulostamaan siltä, kuin Rinne olisi heittänyt touchdownin, lyönyt Grand Slamin ja tehnyt samaan aikaan vaparimaalin.”

Mäkinen ei ole ensimmäistä kertaa uudella mantereella otsikoissa, sillä hänen viimekeväinen selostuksensa Joonas Donskoin maalissa keräsi tuolloin ihmetystä. Tässä kuitenkin viime yön tilanne kera Mäkisen selostuksen:

Brady Trettenero

@BradyTrett
The Finnish broadcast call of Pekka Rinne's diving save in Game 4 is awesome

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.