Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne on noussut kahdessa viimeisessä Stanley Cup -finaaliottelussa takaisin sille maagiselle tasolleen, jolla hän on lähestulkoon koko kevään pelannut.

Kaksi ensimmäistä finaaliottelua olivat vaikeita suomalaisvahdille, joskin kova kritiikki Rinteen ympärillä oli ylenpalttisen julmaa. 34-vuotiaan konkarin vastaus saatiin kuitenkin kolmannessa ottelussa ja neljännessä hän oli täysin pysäyttämättömässä vireessä.

Kaikkein mykistävin hetki nähtiin toisen erän alkupuolella, hyvin pian sen jälkeen, kun Predators oli siirtynyt ottelussa 2-1-johtoasemaan. Sidney Crosby, joka oli edellisestä läpiajosta ohittanut Rinteen, karkasi jälleen läpiajoon.

Rinteeltä nähtiin kuitenkin huikea tuplatorjunta ja sen perään nähtiin jotain täysin käsittämätöntä: jos nimittäin haetaan merkitystä sanalle kumiukko, oli suomalainen täydellinen kuvaus tälle.

NHL

@NHL
Question for Pekka Rinne:

Are you kidding?! #StanleyCup

Rinteen maagisten torjuntojen jälkeen koko Twitter räjähti ja seuraavassa on parhaita otoksia tästä suomalaisvahdin käsittämättömän torjuntavireen ihmettelystä:

Tuomas Lehtinen

@TuomasLehtinen
Pekka Rinne tällä hetkellä ylivoimaisesti koko universumin paras veräjänvartija. #NHLfi #StanleyCup

Samuli Väyrynen

@vayrynsa
Huh huh nyt ottaa Betoni-Pekka sitten kaikki kiinni. #nhlfi #pekkarinne

Missään nimessä kyse ei ollut kuitenkaan pelkästään suomalaisten riehaantumisesta Betonin suhteen, vaan koko Pohjois-Amerikka sekosi vielä voimakkaammin.

Fan of NFC North Champion Team

@motowncatscrown
Start introducing your goalie as the GLOOOOOOOOOOOOOOOOOOORIOUS Pekka Rinne. @PredsNHL

Dr. Lanier Frush Holt

@ohsolanier2
Pekka Rinne is not a man, he's a cheat code for the Predators tonight. #StanleyCup

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.