Nashville Predators onnistui Stanley Cup -finaalivastustajansa Pittsburgh Penguinsin tavoin voittamaan finaalisarjan kaksi ensimmäistä kotiotteluaan ja näin ollen voitot ovat tasan 2-2.

Ottelun alku oli hyvin tarkkaavaista peliä. Molemmat joukkueet puolustivat vahvasti ja tilanteet olivat vähissä.

Avauserä ei kuitenkaan jäänyt maalittomaksi, vaan ajassa 14:51 Calle Järnkrok villitsi hieman vaisuhkon kotiyleisön ja sen jälkeen vaisusta ei ollut tietoakaan.

Nashville Predators

@PredsNHL
Calle Jarnkrok cleans up in front. #Preds #PITvsNSH

Järnkrokin iskemästä johtomaalista ehti kulua kuitenkin vain minuutti ja kuusi sekuntia, kun Sidney Crosby karkasi läpiajoon ja ohitti Pekka Rinteen isäntien maalilla, käyttäen tolppaa ja suomalaisvahdin luistinta niin sanotusti hyväkseen.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Sidney Crosby with a beauty to get Penguins on the board

Ensimmäinen kaksikymppinen oli siis kaikin puolin tasainen ja erän tarkkaavaisesta pelistä kertoi se, että laukaukset kirjattiin isännille lukemin 7-6.

Toisessa erässä nähtiinkin sitten erikoinen tilanne. Ryan Johansenin loukkaantumisen myötä lopullisesti Predatorsin kokoonpanoon noussut Frederick Gaudreau hyödynsi rännikiekon, kiersi maalin ja lähti hakemaan vanhanaikaisella Matt Murrayn ohittamista.

Alkuun tilanne näytti siltä, että Penguins-vahti pystyi pysäyttämään yrityksen, mutta hetkeä myöhemmin maalisummeri keskeytti pelin: tuomio Torontosta tuli – kiekko oli ylittänyt maaliviivan.

Isäntien 2-1-maalin jälkeen Rinne otti kaksi huikeaa torjuntaa. Ensiksi hän pysäytti Jake Guentzelin yrityksen aivan maalinedustalta, kun yhdysvaltalaisnuorukainen oli jätetty täysin vartioimatta, ja hetkeä myöhemmin Chris Kunitz joutui toteamaan läpiajosta suomalaisen paremmakseen.

Kaikkein maagisimmat torjunnat olivat vasta kuitenkin tulossa. Crosby nimittäin karkasi illan aikana toistamiseen läpiajoon, mutta Rinne pysäytti kanadalaistähden molemmat yritykset.

Torjuntojensa seurauksena Rinne kuitenkin ajautui pois maaliltaan, ja kun irtokiekko jäi pyörimään maalinedustalle, suomalaisvahti veti käsittämättömän syöksytorjunnan.

NHL

@NHL
Question for Pekka Rinne:

Are you kidding?! #StanleyCup

Ja, kun et itse tee, niin vastustaja tekee.

Tämä sanonta päti nimittäin paikkansa, sillä hyvin pian Viktor Arvidsson karkasi James Nealin ja Mike Fisherin sekä huikeasta että uhrautuvasta esityöstä läpiajoon, eikä tämä erehtynyt.

Ryan Gilbert

@RGilbertSOP
What an effort by Mike Fisher and snipe by Viktor Arvidsson!

Näissä lukemissa poistuttiin myös erätauolle ja Predators pääsi siis päätöserään kahden maalin johtoasemassa.

Penguins sai kyllä päätöserässä paineistettua Predatorsia, mikä puolestaan avasi myös isännille omat maalipaikkansa, mutta molemmat maalivahdit ottivat kerta toisensa jälkeen huikeita torjuntoja.

Lopulta Penguins lähti jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua hakemaan kavennusmaalia, ja sitä kautta tasoitusmaalia, mutta se tavoite kuoli nopeasti – ajassa 56:37 Filip Forsbergin rohkea yritys omasta päästä päätyi tyhjään maaliin ja peli oli paketissa.

Loppulukemat olivat siis tennesseeläisille 4-1 ja samalla se tarkoitti sitä, että Pekka Rinne, joka pysäytti ottelussa 23 laukausta, nousi Antti Niemen rinnalle suomalaisen NHL-pudotuspelihistorian menestyneimmäksi maalivahdiksi. Molemmilla kavereilla on nimittäin tilillään nyt 36 voittoa kevään tosipeleissä.

Tämän myötä Rinteellä on siis seuraavassa ottelussa mahdollisuus nousta hallitsemaan tätä tilastoa täysin yksinään, mikäli Predators onnistuu Pittsburghissa ryöväämään ottelusarjan kolmannen voittonsa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.