Washingtonissa on pesty melkoista likapyykkiä pettymykseen päättyneen kauden jälkeen ja erityisesti kapteeni Alexander Ovechkin on saanut oman osansa.

Itse asiassa venäläistähden nimi on liitetty myös siirtohuhuihin ja seuran GM:nä toimiva Brian MacLellan myönsikin olevansa valmis harkitsemaan Ovechkinin kauppaamista, ainakin jossain vaiheessa.

Ylipäätään Washingtonissa tiedostetaan, ettei Ovechkin kyennyt oikeastaan missään vaiheessa kautta pelaamaan omalla tasollaan. Pudotuspelit menivät sekä henkilökohtaisella että joukkueen tasolla alle odotusten ja runkosarjassa hän teki vähiten tehopisteitä sitten kauden 2011-12, työsulkukautta lukuun ottamatta.

Maalintekijöillä pelillinen taso romahtaakin, ainakin jollain tasolla, yleensä 30 ikävuoden jälkeen ja Ovechkinilla ikää on 31. Tästä huomauttaa myös MacLellan.

– Tulevaisuuden osalta – mennessään kohti kolmenkympin jälkimmäistä puoliskoa – hänen on mietittävä tapoja, joilla kehittyä pelaajana siten, että hänellä on edelleen jättimäinen vaikutus tähän peliin, MacLellan toteaa suoraan CSN Mid-Atlanticille.

– Peli nopeutuu koko ajan, joten hänen on treenattava eri tavalla, enemmän nopeuteen kuin voimaan keskittyen. Hänen on tehtävä muutoksia pysyäkseen mukana pelissä.

”Muututtava ansaitakseen kärkiketjujen minuutteja”

MacLellanin puheista onkin pääteltävissä, että Ovechkinin kohdalla tällä kaudella vähentyneessä vastuussa ei ole ollut niinkään mistään säästelemisestä kyse, vaan pelin muuttumisesta.

– Peli on nykyisin nopeaa. Sinun on pystyttävä karvaamaan. Takaa tulee paljon painetta. Hänen on muututtava sellaiseksi pelaajaksi ansaitakseen kärkiketjujen minuutteja.

Capitalsin suunnalla ei epäillä hetkeäkään sitä, etteikö Ovechkinista olisi vielä vuosikausiksi maalintekijäksi ylivoimalla pelattaessa, mutta kaiken ytimessä onkin se tasaviisikoin pelaaminen.

– Hän tulee omaamaan aina sen potentiaalin ylivoimapelaamiseen, koska hän omaa hyvän laukauksen ja hän istuu ylivoimasysteemiimme. Mutta 5 vs. 5 -maalit tulevat olemaan avainasia hänen kohdallaan.

– Hänen on kesätauon aikana muutettava sitä, miten hän lähestyy tätä peliä, päästäkseen siihen pisteeseen, että hän pystyy tekemään tasaviisikoin maaleja.

Ovechkin teki pudotuspeleissä vain kolme osumaa, joista kaksi syntyi ylivoimalla, joten MacLellan tietää, mistä puhuu.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.