Tänään saatiin kuulla hienoja suomalaisuutisia, kun Aamulehti kertoi Tapparan paidassa Suomen mestaruutta päättyneellä kaudella juhlineen Henrik Haapalan tehneen NHL-sopimuksen.

Haapala suuntaa ensi kaudeksi Florida Panthersiin, entisen ketjukaverinsa Aleksander Barkovin seurakaveriksi. Virallista vahvistusta asialle ei olla saatu kummankaan, Panthersin tai Haapalan, suunnalta, mutta sopimus on jo allekirjoitettu.

Sen myötä myös sopimuksen yksityiskohdat ovat selvillä: TVA:n toimittajana työskentelevä Renaud Lavoie nimittäin raportoi Twitter-tilillään, että kyseessä on kaksivuotinen sopimus, joka lihottaa Haapalan tilipussia parhaimmillaan 832 500 dollarilla vuodessa.

Lisäksi Haapala tulee tienaamaan allekirjoitusbonuksena uudelta seuraltaan 185 000 dollaria.

Kyseessä on kuitenkin kaksisuuntainen sopimus, joten 23-vuotiaalle pienikokoiselle laiturille mikään ei tule ilmaiseksi. Toisin sanoen hänet on helppo lähettää AHL:n puolelle, sillä hänen ei tarvitse farmiin siirtyäkseen läpäistä waiver-listaa.

Vuonna 1994 syntynyttä Haapalaa ei olla koskaan varattu NHL:ään, pitkälti pienen kokonsa vuoksi. Nykypäivänä peli taalakaukaloissa perustuu kuitenkin ennen kaikkea nopeuteen, eikä pientä koko enää kammoksuta samalla tavoin kuin aiemmin.

Aamulehden alkuperäisen uutisen löydät täältä.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.