Hyökkääjä Henrik Haapala pelasi itsensä viime kaudella suomalaisen jääkiekkokansan sydämiin, sillä miehen sesonki Tapparan paidassa oli melkoinen menestystarina.

23-vuotias lempääläläinen nimittäin iski Liigassa 51 runkosarjaotteluun 15 maalia ja yhteensä 60 tehopistettä. Hän pääsi edustamaan myös Suomen Leijonia kuudessa Euro Hockey Tour -ottelussa.

Nyt seuraavaksi olisi vuorossa NHL-kaukaloiden valloittaminen, sillä Haapala on tehnyt Aamulehden mukaan sopimuksen Florida Panthersin kanssa. NHL:n työehtosopimuksen mukaisesti Haapalan tulokassopimus on kaksivuotinen.

Floridassa Haapala pääsee yhdistämään voimansa entisen ketjukaverinsa, Aleksander Barkovin, kanssa. On toki muistettava, että Barkov on Panthersin selkeä ykkössentteri, eikä Haapalalla ole välttämättä aluksi asiaa NHL-seuran ykkösvitjaan.

Iästään huolimatta Haapala on pelannut Liiga-kaukaloissa jo 192 runkosarjaottelua ja 69 pudotuspelikamppailua. Runkosarjassa miehen tehot ovat 35+82 ja kevään tosipeleissä 10+18.

Haapala on voittanut Tapparan riveissä kaksi Liigan mestaruutta sekä yhden hopean. Hän oli mukana Suomen nuorten maajoukkueessa, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2014.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.