Nykyisin Helsingin IFK:ssa pelaava entinen tähtivahti Niklas Bäckström on hyvää pataa Stanley Cupin finaaleissa pelaavan Pekka Rinteen kanssa. Itseasiassa miehet ovat niin hyviä kaveruksia, että he ovat mökkeilleet saman kaveriporukan kanssa aina kesäkuussa.

Tällä kertaa porukasta uupuu kuitenkin Rinne, sillä hän pelaa vielä tuolloin finaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Bäckström ja kumppanit ovat luonnollisesti onnellisia kaverinsa puolesta, mutta samalla myös hiukan haikeina.

– Me olemme iloisia, mutta myös surullisia hänen puolestaan. Olemme menossa mökille tänäkin vuonna, mutta hän ei pääse tällä kertaa mukaan. Hän saa kuitenkin kokea tällä hetkellä jotakin paljon mahtavampaa, Bäckström kertoi New York Timesin haastattelussa.

Backström ja Rinne pelasivat samaan aikaan Oulun Kärpissä vuosien 2003-05 välillä. Kyseiset kaksi vuotta tuottivat kaksikolle kaksi SM-liigan mestaruutta. Tuolloin Bäckström toimi seuran selvänä ykkösvahtina, Rinteen pelatessa vain niin sanotut ”jämäottelut”.

– En edes muista sellaista päivää, etteikö hänellä olisi ollut kaukalossa hauskaa. Maalivahtina tällainen on hankalaa, sillä tiedostat jo nuoresta pojasta lähtien, että vain yksi saa pelata kerrallaan. Pelasin tuolloin paljon ja hän ei juurikaan saanut vastuuta.

Kärpissä pelasi tuolloin myös eräs toinen kovan luokan NHL-pelaaja, Jussi Jokinen. Hänellä ei ollutkaan mitään pahaa sanottavaa Rinteestä ihmisenä.

– En usko, että kenelläkään on pahaa sanottavaa hänestä. Hänellä on suuri sydän ja hän on todella uskollinen ystävä, Jokinen herkisteli.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.