Carolina Hurricanesin GM:nä toimiva Ron Francis on valmis ottamaan kaiken irti Vegasin laajennusdraftin tarjoamista mahdollisuuksista.

Monessa NHL-seurassa pohditaan tällä hetkellä, että mitä tehdä osan pelaajiensa kanssa. Kukin seura pystyy suojaamaan Vegasin laajennudraftissa vaihtoehtoisesti joko 7 hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin tai 8 kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustamassa Carolinassa ollaan siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että seuralla on järjetön määrä varausvuoroja käytettävänään. Tämä mahdollistaa ensinnäkin sen, että Hurricanes pystyy Vegas Golden Knightsin GM:nä toimivan George McPheen ”lahjomalla” päättämään, että minkä pelaajan he itse menettävät – todennäköisesti maalivahti Eddie Läckin – ja toisekseen Francis pystyy hyödyntämään muiden seurojen tukalan tilanteen.

Tämä tukalan tilanteen hyödyntäminen tarkoittaa käytännössä ottaen sitä, että Hurricanes pystyy hankkimaan sellaisia kovia nimiä, jotka jäävät omissa seuroissaan suojaamattomien pelaajien listalle, antamalla vastineena varausvuoroja.

Näissä tapauksissa varausvuoron saava seura ei nimittäin joudu vastaanottamaan uusia pelaajia, joita suojata ja he eivät menetä kovia nimiään täysin ilmaiseksi Vegasiin.

– Meillä on Avoin kaupoille -kyltti ulkona. Me olemme uniikissa tilanteessa kaikkien varausvuorojemme ansiosta, joten tästä tulee mielenkiintoista, Francis iloitsee Raleigh News & Observerille.

– Kaikki on loppujen lopuksi kuitenkin kiinni siitä, mitä muut seurat haluavat: haluavatko he takaisin sellaisen pelaajan, jota heidän ei tarvitse suojata, vai ovatko he valmiita vastaanottamaan varausvuoroja ja lupauksia?

Carolinassa kaivattaisiin kipeästi ykkössentteriä, mutta muiden seurojen osalta potentiaalisia suojaamatta jääviä pelaajia katsoessa sellaisen haaliminen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Sen sijaan esimerkiksi maalintekoon kykenevän laiturin, tai kenties puolustajan, hankkiminen on enemmän kuin mahdollista.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.