Moni ja taas moni pienemmän kiekkomaan pelaaja antoi itsestään äskettäin päättyneiden MM-kisojen aikana näyttöjä isompiin ympyröihin. Kukaan ei tehnyt tätä kuitenkaan paremmin, kuin ranskalaishyökkääjä Stephane Da Costa.

Hän nimittäin pelasi turnauksessa kuusi ottelua, joissa mies paukutti todella komeat kuusi maalia ja yhteensä 10 tehopistettä.

Kisojen jälkeen – jopa niiden aikana – kävi hyvin selväksi, että Da Costalla on takuuvarmasti aikeina palata takaisin Pohjois-Amerikkaan ja NHL:ään. Äskettäin nähtyjen otteiden perusteella sopimus onkin enää ajan kysymys.

Mutta mihin Da Costa sitten oikein sopimuksen tekisi? Vaihtoehtoja ja ottajia on varmasti paljon. Huhujen mukaan mies olisikin jo saanut useita tarjouksia eri seuroilta, mutta koska kyseessä on jo 27-vuotias veteraani, haluaa hän luultavasti joukkueeseen, joka pystyy taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Täydellinen paketti preerialle?

Tämän suhteen yksi parhaita vaihtoehtoja olisi Edmonton Oilers, joka todisti jo kuluvan kauden aikana kuuluvansa vihdoin NHL:n eliittiin. Ja jos merkit pitävät paikkansa, niin Oilersin tavoitteena on ainoastaan parantaa nyt nähdystä.

Oilers on kuitenkin liikaa kahden miehen varassa (Connor McDavid, Leon Draisaitl), mikä ainoastaan lopulta korostui pudotuspeleissä. Se siis tarvitsee etenkin kolmosvitjaansa kaverin, joka pystyy laittamaan kiekkoa uuniin ja olemaan luotettava pelaaja myös omassa kenttäpäädyssä.

Da Costa on modernin ajan pelaaja, eli vauhdikas ja nopea hyökkääjä. Hän pystyisi auttamaan Oilersia maalinteossa, karvauksessa, takakarvauksessa ja puolustuspäässä. Se sopisi takuuvarmasti kanadalaisseuralle, joka taasen pystyisi tarjoamaan Da Costalle suurta rooli esimerkiksi kolmosketjuun ja mahdollisuuden Stanley Cupiin.

Oilersin palkkakatossa on juuri tällä hetkellä hyvin tilaa, mutta siitä on laitettava sievoinen summa sivuun, kiitos juuri McDavidin ja Draisaitlin tulevien jatkosopimusten. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sillä olisi varaa tehdä ranskalaiselle sopimustarjousta.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.