Nashville Predatorsin GM:nä toimiva David Poile on tehnyt hurjan päivätyön sen eteen, että hän pääsee viimein nauttimaan työnsä hedelmistä.

Kaikki käynnistyi vuonna 1977, kun Poile nimettiin Atlanta Flamesin vara-GM:ksi. Viisi vuotta myöhemmin hän vastaanotti ensimmäisen GM:n työn, kun hänet nimettiin kyseiseen virkaan Washington Capitalsissa.

Yhdysvaltain pääkaupungin ylpeyden johtohahmona hän toimi 13 kauden ajan, kunnes oli aika jatkaa matkaa eteenpäin. Hän lähti NHL-kartalle liittyneen Nashville Predatorsin GM:ksi ja tuossa tehtävässä hän on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 lähtien.

Nyt palkinto kaikesta tuosta kovasta työstä häämöttää vihdoin edessä. Hänen johtamanaan Predators pääsee taistelemaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa siitä kaikkein kirkkaimmasta, Stanley Cupista.

– Kaikkien näiden vuosien jälkeen pääsen tekemään jotain sellaista, mitä en ole tehnyt koskaan aiemmin ja se on erilaista – se on haaste, mutta olen valmis siihen, Poile paaluttaa The Telegraphin haastattelussa.

”Tehnyt joitain historian suurimmista vaihtokaupoista”

Tällä hetkellä isoilta osin koko jääkiekkomaailma on altavastaajana Stanley Cup -finaalisarjaan hallitsevaa mestaria vastaan lähtevän Predatorsin takana. Monet myöskin soisivat Poilelle sen kruunun kaikesta hänen jääkiekolle tekemästään työstä.

– Yleisesti ottaen koko jääkiekkoyhteisö on haltioissaan hänen puolestaan. Hän on suoriutunut työstään erinomaisesti todella pitkään, mutta häntä ei ole koskaan palkittu tällä tavoin. Hänen takanaan onkin rutkasti ihmisiä, jotka toivovat hänen pääsevän päätyyn saakka, Calgary Flamesin presidenttinä toimiva Brian Burke kehaisee.

Kun Poilen pesti Washington Capitalsissa päättyi, hänelle tarjottiin vastaavaa roolia Toronto Maple Leafsista. Nykyisin 67-vuotias kanadalainen kuitenkin kieltäytyi tästä, rakentaakseen täysin oman joukkueensa Nashvillessä.

– Se vain tuntui oikealta ratkaisulta, enkä ole koskaan katunut päätöstäni. Matkan varrelle on mahtunut omat ylä- ja alamäkensä, sekä kaukalossa että sen ulkopuolella, mutta en ole koskaan ajatellut muualle lähtemistä, Poile toteaa.

Erityiset kehut Poile saa tekemistään kaupoista. Esimerkiksi viime kesänä hän teki rohkean päätöksen kaupatessaan kapteeni Shea Weberin vaihtokaupassa PK Subbaniin, eikä se suinkaan ole hänen ainoa iso kauppansa.

– Hän on tehnyt joitain tämän liigan historian suurimmista vaihtokaupoista, mikä on ristiriidassa hänen luonteensa kanssa. Hän on varovainen kaveri, Burke jatkaa.

– Olenkin vitsaillut hänelle, että vihaan katsoa hänen pukeutumistaan aamulla, kun hän yrittää päättää millaisen kravatin ja housut hän laittaa päälleen. Mutta mitä tulee näiden kauppojen tekemiseen, hän on peloton.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.