Teemu Selänne lopetti NHL-uransa varsin varttuneella iällä, ollessaan lähes 44-vuotias. Jaromir Jagr sen sijaan on uhitellut pelaavansa jopa 50-vuotiaaksi.

Kaikkien aikojen pohjoismainen pistemies Teemu Selänne ei enää haikaile kaukaloon. Hän näkee lopettaneensa juuri oikeaan aikaan, sillä vanhemmalla ikää kaikki alkoi muuttua haastavammaksi.

– Minusta tuntui, ettei minulla ollut kaukalon puolella enää annettavaa. Kun mies vanhenee, niin omaa tasoaan on todella vaikea ylläpitää. Pelasin lähes 44-vuotiaaksi ja ihmiset eivät ymmärrä, mitä kaikkea se vaatii, Selänne avaa tshekkilehti iSportille.

– Lopetin itselleni oikeaan aikaan. Uhrasin kaiken jääkiekolle ja nyt on aika tehdä muita asioita, kuten olla neljän lapseni kanssa.

– Jos jotain kaipaan, niin joukkuekavereita, koska he ovat kuin veljiä minulle. Se pukukopissa oleminen on jotain sellaista, joka ei ole korvattavissa. Mutta mitä tulee kaikkiin muihin asioihin, niin niitä en kaipaa. Pelasin todella paljon, joten nyt nautin vain stressittömästä elämästä. Annoin jääkiekolle kaikkeni.

”Eihän sen pitäisi olla mahdollista, eihän?”

Samaan aikaan Selänne ihmetteleekin, että miten tshekkilegenda Jaromir Jagr menestyy edelleen kaukalossa ja on jatkamassa pelaajauraansa myös tulevalla kaudella.

– Katsokaa Jaromir Jagria. Hän on 45-vuotias ja pelaa edelleen. Olen todella ylpeä hänestä, se on jotain aivan uskomatonta. Vain harva osaa arvostaa sitä, mitä kaikkea se vaatii.

Jagr on uhonnut rikkovansa jopa Gordie Howen, joka pelasi vielä 52-vuotiaana, ennätyksen ja pelaavansa NHL:ssä jopa 55-vuotiaaksi. Jollain tasolla Selänne uskoo tuon olevan mahdollista, joskin todella vaikeaa.

– Eihän sen pitäisi olla mahdollista, eihän? Mutta hänestä ei koskaan tiedä. Olisin jollain tasolla yllättynyt, mutta me kaikki tiedämme, miten paljon hän rakastaa jääkiekkoa ja minä ainakin nostan hattua hänelle. Hänen kohdallaan kaikki on siis mahdollista.

– Kaikki on siitä kiinni, miten hän pitää huolta terveydestään. Helppoa se ei ole. Olin itse lähes 44 ja kaikkein rankinta minulle oli palautuminen sekä se kaikki reissaaminen.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.