Vancouver Canucksin muutamat viime kaudet ovat olleet tuloksellisesti heikkoja, sillä se on rämpinyt koko liigan pohjamudissa. Sitä onkin kritisoitu siitä, että kunnon uudelleenrakennusta ei ole aloitettu.

Viime kaudeksi se hankki muun muassa kokeneen Radim Vrbatan, jonka hankinta sai monet ihmettelemään, miksi seura hankkisi kokeen pelaajan, kun tarkoitus olisi nuorentaa joukkuetta. Vrbata olikin lopulta seurassa vain vuoden ja siirtyi täksi kaudeksi Arizona Coyotesin riveihin.

Canucksin GM Jim Benning on saanut paljon lokaa niskaansa vuosien saatossa, mutta kevään pelaajasiirtojen takarajalla Canucks oli silti yksi onnistujista. Se kauppasi muun muassa Alex Burrowsin, ja sai takaisin lupaavaan Jonathan Dalenin, sekä Jannik Hansenin, josta San Jose Sharks maksoi muun muassa Nikolai Goldobinin.

Ei uudelleenrakennusta, vaan kilpavarustelua?

Kaikki merkit viittasivat siihen, että Canucksin uudelleenrakennus otti vihdoin selviä loikkauksia oikeaan suuntaan. Viime aikaiset kommentit Benningin suunnalta kuitenkin saavat monet miettimään, mitä oikein on tapahtumassa.

Benning nimittäin totesi The Vancouver Provincelle, että seura haluaisi pitää kokeneen Ryan Millerin, jonka sopimus päättyy tulevana kesänä, ja että Millerin kanssa seura voisi olla kilpailullisempi.

– Samalla, kun olemme tuomassa näitä nuoria pelaajia kokoonpanoomme, tunnen, että jos meillä on vakaa maalivahtipelaaminen illasta toiseen, voimme olla kilpailullisia, Benning totesi lehdelle torstaina.

Kommentit ovat yllättäviä, sillä tuskin kukaan uskoo, että Canucks tulisi taistelemaan ensi kaudella tosissaan pudotuspelipaikasta, mutta Benningin kommentit puhuvat toista. 37-vuotias Miller on kuitenkin niitä harvoja pelaajia, joilla markkina-arvoa on edes jonkin verran, jos otetaan pois laskuista Sedinin veljekset.

NBC Sports kirjoittaakin aiheeseen liittyen, että seurajohdolla tuntuu olevan epätodellisia odotuksia joukkueen suhteen, ja tästä tilanteesta kärsivät ensimmäiseksi fanit.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.