Montreal Canadiensin kausi päättyi tänäkin vuonna pettymykseen, kun New York Rangers pudotti sen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Canadiensin vahvuutena toiminut maalivahtipeli ei kantanut sitä tällä kertaa pidemmälle, mutta seurassa on tiedostettu, että se joko voittaa tai häviää Carey Pricen mukana. Pricellä on vielä vuosi jäljellä sopimusta, mutta Canadiensin GM Marc Bergevinin on raportoitu haluavan jo nyt jatkosopimusta tähtivahtinsa kanssa.

TSN:n toimittajan Pierre LeBrunin mukaan Bergevin ja Pricen agentti, Gerry Johansson, olisivat ensi viikon aikana neuvottelupöydässä etsimässä ratkaisua tilanteeseen.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
As mentioned on RDS, plan is for Price's agent Gerry Johansson and Habs GM Marc Bergevin to chat next week.

Hockey 360

@hockey360
Le clan de Carey Price et Marc Bergevin discuteront la semaine prochaine. Les informations de @PierreVLeBrun: bit.ly/2rVUrFX

Pricen on mahdollista tehdä jatkosopimus heinäkuun 1. päivästä lähtien, ja mikäli jatkosopimus syntyisi, Pricesta on mahdollista tulla NHL:n kovapalkkaisin maalivahti. Price tienaa tällä hetkellä 6,5 miljoonaa dollaria, jolla hän kuuluu jo entuudestaan liigan viiden eniten tienaavan vahdin joukkoon.

NBC Sports spekuloi, että Pricen uusi jatkosopimus nostaisi hänet 7,5 – 8 miljoonan dollarin tienesteihin yhdessä Henrik Lundqvistin ja Sergei Bobrovskin kanssa, jotka ovat tällä hetkellä liigan palkkakuninkaat maalivahtien osalta.

Tilastot puhuvat puolestaan

Kaudesta 2012-2013 lähtien Price on kuulunut NHL:n parhaimpiin maalivahteihin. Sitä tukevat myös tilastot, sillä kanadalaisvahti on tuosta kaudesta lähtien paras torjuntaprosenteissa sekä 5vs5 -torjuntaprosenteissa.

Hän sijoittuu lisäksi toiseksi päästettyjen maalien keskiarvossa ja kolmanneksi nollapeleissä. Näiden lisäksi Price on pokannut Hart Trophyn sekä parhaalla maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.