NHL-seurat eivät välttämättä varaa aina parasta tarjolla olevaa pelaajaa, vaan monesti ratkaisevana tekijänä ovat seuran omat tarpeet.

NHL-kartalle tulevaksi kaudeksi liittyvä Vegas Golden Knights on kuitenkin tässä suhteessa täysin oma lukunsa. Seuralla ei nimittäin ole mitään tiettyjä yksittäisiä tarpeita, vaan jokaisella pelipaikalle tarvitaan pelaajia.

Näin ollen seuran GM:nä toimivan George McPheen, sekä Golden Knightsin lukuisten pelaajatarkkailijoiden, tehtävä tämän kesän NHL Draftissa tulee olemaan hyvin yksinkertainen: varaa paras mahdollinen pelaaja, kierroksesta riippumatta.

– Tämä on täysin uusi tilanne seurassamme työskenteleville kykyjenetsijöille. Me haemme parasta mahdollista pelaajaa, joka tarjoaa eniten vahvuuksia koko organisaatiollemme, seuran amatööriscouttien johtajana toimiva Scott Luce avaa seuran strategiaa NHL.com:lle.

– Oli sitten kyseessä hyökkääjä, puolustaja tai maalivahti, se saattaa vaihdella jokaisella vuorollamme. Haemme siis sen varauspaikan parasta pelaajaa.

Toki myös muut NHL-seurat pyrkivät löytämään ne parhaat mahdolliset pelaajat, mutta jos seuralla on tietty osa-alue, joka on muita heikompi, on sillä merkittävä vaikutus lopullisiin päätöksiin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.