Pittsburgh Penguinsin ja Ottawa Senatorsin välinen Itäisen konferenssin finaalisarja venyi aina Game Seveniin, mikä oli kolmas kerta tämän kevään NHL:n pudotuspelien osalta.

Ottelun ensimmäinen kaksikymppinen oli todella tasainen vääntö, eikä erässä juurikaan maalipaikoilla herkuteltu. Toki molemmilla joukkueilla oli muutamat hyvät paikkansa, mutta Senators-vahti Craig Anderson sekä Penguins-vahti Matt Murray osoittivat olevansa valmiita tähän suurten paineiden peliin.

Toisessa erässä maalintekopaikkoja alkoikin sitten syntyä edellisenkin erän edestä. Kun avauserässä maalia kohti lauottuja kiekkoja nähtiin yhteensä 11 kappaletta, keskimmäinen parikymppinen tarjoili niitä 27.

Toinen erä tarjosi myös kaksi maalia ja ensimmäisenä osui kotijoukkue Penguinsin Chris Kunitz, joka niittasi maalinsa vain viisi sekuntia ennen puolivälin krouvia.

Marina Maher

@marinakmaher
Chris Kunitz gives the #Pens the 1-0 lead in Game 7

Kun maalin aiheuttama kiima Pittsburghissa oli vielä kovimmillaan, Senators hiljensi yleisön. Mark Stone pääsi nimittäin Erik Karlssonin syötöstä iskemään tasoitusmaalin, vain 20 sekuntia kotijoukkueen johtomaalista.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Mark Stone ties it up reeeeeal quick for Ottawa

Toisessa erässä ei nähty lisämaaleja, joten toiselle erätauolle lähdettiin kutkuttavasta 1-1-tasatilanteessa.

Ajassa 51:19 Dion Phaneuf tarjoili kuitenkin isännille oivan mahdollisuuden johtomaalin tekemiseen, ja vahvaan kiinnitykseen Stanley Cup -finaalipaikkaan, kun hän lähti kaksiminuuttiselle estämisestä.

Tässä Itäisen konferenssin finaalisarjassa viidesti ylivoimalla onnistunut Penguins ei myöskään jättänyt tuota Phaneufin tarjoamaa tilaisuutta hyväkseen, kun loukkaantuneiden listoilta tähän elintärkeään otteluun palannut puolustaja Justin Schultz niittasi ylivoimalla viivasta johtomaalin.

Justin Schultz gives the Pens a 2-1 lead with power play goal

Ottawa Senators ei ollut kuitenkaan tämän pudotuspelikevään osalta valmis, vaan se tuli väkisin tasoihin. Senators-kapteeni Karlssonin hurja viivapommi osui pystytolppaan ja se kimmahti Penguins-vahti Murrayn selästä suoraan Ryan Dzingelin ulottuville, eikä tämä erehtynyt.

Senatorsin tasoitusosuma syntyi aikaan 54:41.

Sportsnet

@Sportsnet
TIE GAME! Ryan Dzingel puts home a rebound and we're tied late in the 3rd period of Game 7.

Stream live: SNNow.ca

Penguinsilla oli vielä Senatorsin tasoitusosuman jälkeen omat paikkansa, mutta se ei päässyt tolppaa lähemmäksi, hakiessaan voittomaalia, joka olisi johtanut joukkueen Stanley Cup -finaaleihin.

Näin Game Sevenissä edettiin jatkoerään, joka oli täysin yksipuolista näytöstä. Penguins loi useita loistavia maalintekopaikkoja ja etenkin Phil Kesselillä oli kaksikin unelmapaikkaa ratkaista ottelu.

Ensiksi hän pääsi erän alkupuolella läpiajoon, mutta laukoi kiekon niukasti takanurkasta ohitse. Erän loppupuolella hän puolestaan kilisytteli maalirautoja.

Itse asiassa tuon jälkimmäisen tilanteen jälkeen Penguins-päävalmentaja Mike Sullivan sekä koko kotiyleisö luulivat kiekon jo käyneen maalissa. Hallin valotaululla pyöri nimittäin maalin yläpuolelta kuvattu video, joka näytti täysin siltä, kuin peliväline olisi ollut maalissa.

Ratkaisua ei kuitenkaan tullut ja niin ottelussa siirryttiin jo toiseen jatkoerään, siis 80 peliminuutin paremmalle puolelle.

Lopulta ratkaisu syntyi ja voittajaksi kruunattiin Penguins, joka iski ottelun voittomaalin ajassa 85:09, tehot 2+1 keränneen Kunitzin toimesta, Sidney Crosbyn toimiessa syöttäjänä.

Näin ollen Penguins eteni Stanley Cup -finaaleihin toisena vuotena perättäin ja samalla sen viime kauden mestaruuden puolustaminen jatkuu, tällä kertaa Nashville Predatorsia vastaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.