Ottawa Senatorsin nimeä löytyi, kertoimien perässä juoksijoita lukuun ottamatta, tuskin kenenkään lapuilta Stanley Cup -voiton suhteen.

Kun pudotuspelit käynnistyivät, Ottawa Senatorsille annettiin kaikkein pienimmät todennäköisyydet Stanley Cup -mestaruuden osalta.

Pohjoisamerikkalaisiin urheilulajeihin vedonlyönnin kautta erikoistunut SportsLine nimittäin näki pudotuspelien alla, että todennäköisyydet Senatorsin mestaruudelle olivat yhden suhde 40:ään.

Koko kuvan tarinalle antoikin tuossa kohtaa se, että toiseksi alimpana listalla olleet Toronto Maple Leafs ja Nashville Predators saivat nekin selkeästi paremman prosentit, sillä kyseisten seurojen kohdalla suhde oli yhden suhde 30:een.

Ottawa Senators, aivan kuten Nashville Predators, osoitti kuitenkin tänä keväänä kaiken olevan mahdollista, kun jokainen palapelin palanen loksahtaa samanaikaisesti omaan paikkaansa. Se pudotti Boston Bruinsin, se jätti New York Rangersin jalkoihinsa ja se laittoi hallitsevan Stanley Cup -voittajan – Pittsburgh Penguinsin – tiukemmalle, kuin kukaan osasi odottaa.

Eikä kyse ollut pelkästään yhdestä tuhkimotarinasta, vaan Senatorsin tie tähän pisteeseen saakka piti sisällään niitä pienempiä tuhkimotarinoita. Oli Craig Andersonin taistelu vaimonsa syöpää vastaan, Clarke MacArthurin uskomaton paluu lopettamisen partaalta, niiden valtavien aivotärähdysongelmien jälkeen, takaisin parrasvaloihin ja kapteeni Erik Karlssonin huikea nousu koko liigan parhaaksi ja monipuolisimmaksi puolustajaksi.

Juuri nämä tarinat tekivät tästä nipusta joukkueen isolla J:llä.

Ja sitten oli tietenkin päävalmentaja Guy Boucher, joka palasi NHL-valmentajaksi vuosien jälkeen, orkestroiden yhden tämän pudotuspelikevään suurimmista sensaatioista Senatorsin kanssa.

Kaikki jäi kuitenkin yhdestä maalista kiinni ja sen myötä Senators-pelaajat poistuivat pukusuojaan ihmetellen, että mitä tapahtui.

Tällä hetkellä pettymys Senators-leirissä on varmasti käsinkosketeltavissa. Se on valtava, eikä tästä upeasta keväästä tunnu tässä kohtaa jääneen mitään käteen.

Todellisuudessa siitä jäi kuitenkin käteen ja paljon – se on asia, joka aukeaa varmasti koko organisaatiolle, kun haavat alkavat arpeutumaan ja asioita pystyy taistelemaan hieman erilaisesta valosta.

Kipu on ensiksi saatava pois ja sen jälkeen on aika suunnata katseet tulevaan.

Ja se tuleva – se näyttää kauniilta Senatorsin osalta.

Ei tämä piskuinen kanadalaisseura, joka jo kertaalleen kuopattiin NHL-kartalta talousvaikeuksien seurauksena, tule ensi kaudellakaan olemaan se kaikkein suurin ennakkosuosikki. Mutta sitä ei tule enää yksikään ihminen tai yksikään taho väheksymään.

Kun siis olette toipuneet tästä, koko Ottawa Senatorsin organisaatio, tulette huomaamaan, että olette lähempänä Stanley Cup -ehdokkaan statusta, kuin kukaan koskaan kuvittelikaan.

Tulette huomaamaan, että tällä hetkellä pullat ovat melkoisen hyvin uunissa, vaikka juuri nyt se ei siltä tuntuisikaan.

Olette kirjaimellisesti yhden maalin päässä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.