Nashville Predators ja Pittsburgh Penguins aloittavat taistonsa Stanley Cupin finaaleissa maanantain ja tiistain välisenä yönä Pittsburghissa.

Tähän mennessä Predatorsin tarina on hyvin samankaltainen, mitä näimme Los Angeles Kingsiltä vuonna 2012; konferenssin kahdeksas sija, kärkijoukkueita nenään ja kolmen sarjan jälkeen edessä olivat finaalit.

Toki pudotuspelisysteemit olivat vuonna 2012 erilaiset, sillä vastustajat määräytyivät nimenomaan konferenssin sisältä. Predators on sen sijaan pelannut kaksi ensimmäistä sarjaa divisioonavastustajien mukaan ja vasta kolmannessa ottelusarjassa, Läntisen konferenssin finaaleissa, se kohtasi Anaheim Ducksin, joka pelaa toisessa divisioonassa.

Jos tilannetta katsotaan kuitenkin puhtaasti konferenssin sisältä, on Predators tiputtanut Läntisen konferenssin ykkösen (Chicago Blackhawks), vitosen (St. Louis Blues) sekä kolmosen (Anaheim Ducks).

Kings sen sijaan tiputti viisi vuotta sitten kolme kärkijoukkuetta, jotka olivat Vancouver Canucks, St. Louis Blues sekä Arizona Coyotes.

Samat aseet, samat vahvuudet

Kings ratsasti vuonna 2012 loistavan maalivahtipelinsä ansiosta, sillä Jonathan Quick pysäytti tuolloin kaiken liikkuvan. Saman on tehnyt nyt myös Pekka Rinne, joka onkin aiheesta suurin suosikki voittamaan pudotuspelien parhaalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn.

Molempien miesten otteet ovat koko NHL:n kaikkien aikojen parhaita, mitä tulee maalivahtipelaamiseen. Voit lukea aiheesta lisää täältä. Itseasiassa Quickin esitystä vuonna 2012 voidaan pitää NHL:n kaikkien aikojen parhaana maalivahdin tekemänä pudotuspelisuorituksena.

Kukaan suomalaispelaaja ei ole ennen voittanut Conn Smythe Trophya, joten aiheesta voidaankin olla jo sitä mieltä, että Pekka Rinne on pelannut jo tähän mennessä kaikkien aikojen suomalaiskeväästä.

Hän on johdattanut joukkueensa finaaleihin, joka lähti kevään jokaiseen sarjaan altavastaajan asemasta, jos tilannetta katsotaan runkosarjaa silmällä pitäen. Tästäkin huolimatta Rinne on ollut joukkueensa selkäranka jokainen ilta.

Toki se kaikista tärkein, Stanley Cupin mestaruus, on vielä Predatorsilta ja Rinteeltä saavuttamatta, mutta jos tilannetta katsotaan henkilökohtaisella tasolla, ei yksikään suomalainen ole yltänyt pudotuspeleissä samaan, kuin Rinne.

Pelkästään jo se fakta, että olet niin lähellä tehdä 100 vuotta vanhan NHL:n kaikkien aikojen maalivahtisuorituksen, on asia, jota tuskin kukaan tulee enää suomalaisista rikkomaan. Ikinä koskaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.