Sami Vatasen kausi päättyi monella tapaa pettymykseen, sillä NHL-uran ensimmäinen Stanley Cup -finaalipaikka jäi vain parin askeleen päähän ja lisäksi hän joutuu suoraan leikkauspöydälle.

Vatanen päätti pudotuspelit henkilökohtaisella tasolla erinomaisessa vireessä, kun hän teki viimeiseen viiteen otteluun tehot 1+4, pelaten lisäksi sekä yli- että alivoimaa.

Nyt edessä on kuitenkin olkapääleikkaus, eikä kyse ole ihan mistään pienestä operaatiosta. Joukkuekaveri Hampus Lindholm on nimittäin samaisesta syystä sivussa 4-5 kuukautta ja Ducks tiedotti virallisella Twitter-tilillään, että Vatasen kohdalla toipumisaika on vielä pidempi.

Pahimmassa tapauksessa Vatasen kohdalla puhutaan jopa puolen vuoden mittaisesta huilista, mitä tulee itse leikkauksesta toipumiseen ja sitä seuraavaan kuntoutukseen.

Jos tästä päivästä lasketaan puoli vuotta eteenpäin, ollaan marraskuun 25. päivässä, jolloin kausi on ehtinyt vanhentua jo lähes puolitoista kuukautta. Kauden 2016-17 ohjelmalla se olisi tarkoittanut hieman yli neljäsosaa runkosarjasta ja joka tapauksessa hänellä tulee jäämään tärkeitä kesäharjoituksia sekä syksyn harjoitusleiri väliin.

Vatasen pitkä toipumisaika saattaakin tarkoittaa sitä, että siirtohuhut hänen kohdallaan päättyvät tähän paikkaan. Ducks on tukalassa tilanteessa sekä palkkakaton että laajennusdraftin myötä, sillä kalifornialaisseura omistaa paljon laadukkaita puolustajia, joista se ei voi kaikkia suojata.

Tästä syystä 25-vuotiasta suomalaista on pidetty potentiaalisena lähtijänä, mutta jopa neljäsosan menettäminen tulevasta kaudesta nostattaa varmasti kiinnostuneiden seurojen kohdalla kysymysmerkkejä.

Yhtenä vaihtoehtona Ducksin kohdalla esiin on nostettu se vaihtoehto, että Kevin Bieksa ostettaisiin ulos sopimuksestaan, jolloin yhtä suojapaikkaa ei tarvitsisi käyttää laajennusdraftissa häneen. Sen jälkeen kalifornialaisilla olisi mahdollisuus suodata Cam Fowler, Lindholm sekä Vatanen, joskin se jättäisi edelleen esimerkiksi Josh Mansonin vapaaksi riistaksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.