Nashville Predators on tällä hetkellä ansaitusti huomion keskipisteenä, sillä joukkue on vielä tässä vaiheessa kuluvan pudotuspelikevään ainoa Stanley Cup -finalisti.

Torstain ja perjantain välisenä yönä selviää joukkueen finaalivastustaja, joka on joko Pittsburgh Penguins tai Ottawa Senators.

Sillä tuskin on kuitenkaan tennesseeläisten näkökulmasta sen suurempaa merkitystä, sillä kaikki keskittyminen on puhtaasti omassa tekemisessä. Tuohon keskittymiseen kuuluu ylisanojen heittäminen Pekka Rinteen suuntaan ja itse asiassa Associated Pressin haastattelussa nähtiin sellainen ihme, että PK Subban hiljeni täysin.

– Se, mitä hän tekee joka ilta – sitä ei voi pukea sanoiksi, Subban totesi hämmästellen suomalaisvahdin vireystilaa.

Rinne itse tiedostaa, miten vaikeaa Stanley Cup -finaaleihin selviytyminen on ja hän nauttiikin pitkän yrittämisen jälkeen täysin rinnoin saavutuksesta.

– Pelaajana tunnen, että olen luonut melko pitkän uran, enkä ole ikinä saanut tätä mahdollisuutta. Olen siis todella onnekas ja arvostan tätä tilaisuutta erittäin paljon.

– Sitä vain nauttii tässä asemassa olemisesta. Nauttii niistä mahdollisuuksista, mitä sitä saa ja ilta toisensa jälkeen sitä laittaa kroppansa peliin ja antaa kaikkensa.

34-vuotias suomalaisvahti onkin ollut kuluvan pudotuspelikevään aikana kuin muuri ja dominoinut kaikkia mahdollisia torjuntatilastoja aina ensimmäisestä pudotuspeliottelusta lähtien. Matkan varrella ovatkin kaatuneet niin Chicago Blackhawks, St. Louis Blues ja Anaheim Ducks.

– Aina, kun sinun pitää katkaista ottelusarja, sitä tietää, että maalivahtina sinun on oltava hyvä, kuten myös joukkueena.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.