Colorado Avalanchen katastrofaalinen viime kausi meni lopulta eritoten yhden miehen piikkiin, kun seura antoi potkut maalivahtivalmentajalleen, Francois Allairelle.

Nyt sillä on siis hakusessa rooliin uusi tekijä, ja suosikkeja, jopa todennäköisiä hankintoja, sillä on tähän kaksi miestä: veskarilegenda Dwayne Roloson ja suomalainen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila.

Roloson on monelle NHL:n seuraajalle tuttuakin tutumpi nimi, sillä mies torjui taalajäillä vuodet 1996-2012. Hänen paras saavutuksensa henkilökohtaisella tasolla oli NHL:n paras torjuntaprosentti (93,3) kaudella 2003-04.

Pelaajauransa jälkeen Roloson on toiminut muun muassa Anaheim Ducksin maalivahtikonsulttina.

Parkkila on sen sijaan synnyinmaastaan huolimatta monelle tuntematon tekijä. 40-vuotias suomalaisvalmentaja on luotsannut maalivahteja muun muassa Tapparassa vuosina 2008-2010.

Tämän lisäksi miehen CV:ltä löytyy vuodet 2011-14 KHL-joukkue SKA Pietarin palveluksista. Viimeiset kaksi kautta Parkkila on toiminut EBEL-liigassa pelaavan Graz 99’ersin maalivahtivalmentajana.

Star Tribunen tietojen mukaan, etenkin Rolosonin suhteen, tilanne saattaa olla kuitenkin se, että kyseessä ei ole täysipäiväinen valmentajapesti, vaan osa-aikainen konsultin rooli.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.