Kun pelataan paikasta Stanley Cup -finaaleihin, ja ottelusarja on katkolla vastustajalle, sopisi sitä odottaa, että ottelu on ääriään myöten loppuunmyyty.

Ottawa Senators on hävinnyt kaksi viimeistä ottelua Pittsburgh Penguinsille, kadottaen johtoasemansa Itäisen konferenssin finaalisarjassa: ensiksi se hävisi vaisulla esityksellä kotipelinsä ja sen jälkeen hallitseva Stanley Cup -voittaja tyrmäsi sen Pittsburghissa lukemin 7-0.

Huolimatta viime ottelun murskatappiosta, luulisi ehdottomasti, että Senatorsin kotiareena olisi ollut loppuunmyyty jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua; se nimittäin saattaa olla kauden viimeinen ottelu tai vaihtoehtoisesti pitää seuran unelman vielä hengissä, mihin se tarvitsisi ehdottomasti fanejaan.

Vaan näin ei ole ja se onkin saanut täysin ymmärrettävästi kanadalaisseuran omistavan Eugene Melnyk hämmästyksiin.

– Tämä on todella häiritsevää. Onneksi tiedän kuitenkin pelaajien ja valmentajien tekevän kaikkensa Ottawan eteen, Melnyk ihmettelee Ottawa Sunin haastattelussa.

Luonnollisesti pelaajat toivovat aina, että halli on loppuunmyyty, koska loppujen lopuksi tätä tehdään isoilta osin fanien takia.

– Suurin juttu, jonka saat faneilta, on kaikki se energia ja momentum. Meidän on pelattava kykyjemme mukaan, sillä kun olemme tehneet niin, fanimme ovat olleet äänekkäitä ja tukenamme läpi näiden pudotuspelien, maalivahti Craig Anderson pohti.

Ylipäätään katsojamäärät ovat olleet Ottawassa puheenaihe läpi pudotuspelien, sillä Canadian Tire Centren katsojakapasiteetti on 19 153 ja esimerkiksi toisen kierroksen avausottelua New York Rangersia vastaan oli seuraamassa vain 16 744 katsojaa.

Tilanteen uskottiin kuitenkin parantuvan konferenssifinaalien käynnistyessä, vaikka Senatorsissa on tehty kaikki mahdollinen fanien houkuttelemiseksi, GM Pierre Dorionin johdolla.

Totuus onkin se, että ongelma on kestänyt Ottawan suunnalla läpi kauden ja sen ”kruunaa” tilanne tämän ottelun suhtene, mikä olisi loppuunmyyty missä tahansa muussa NHL-kaupungissa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.