Ottawa Senators onnistui voittamaan kuolemanpelinsä hallitsevaa Stanley Cup -voittajaa Pittsburgh Penguinsia vastaan ja näin ollen se pakotti Itäisen konferenssin finaalisarjan seitsemänteen otteluun.

Ottelun avauserä oli maaliton, vaikka Penguins hallitsikin pelillisesti ottelutapahtumia. Vierasjoukkueella oli myös paremmat maalintekopaikat, mutta Craig Anderson piti vahvoilla torjunnoillaan maalinsa puhtaana.

Avauserän laukaukset kirjattiin Penguinsille 11-9.

Toinen erä olikin sitten yhtä Penguinsia. Senators ei päässyt käytännössä ottaen kunnolla koko erän aikana pois omasta päästä ja kotijoukkue oli helisemässä koko kaksikymppisen ajan.

Ajassa 24:51 paine osoittautuikin sietämättömäksi, kun Evgeni Malkin järkkäili huikean vahvalla vääntämisellään itselleen maalintekopaikan ja lopulta myös maalin.

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
There ain't no stoppin' Evgeni Malkin!
Stream → tw.nbcsports.com/dd7r

Ajassa 11:45 isännille siunaantui ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Ron Hainsey lähti kakkoselle ja vain 36 sekuntia myöhemmin Ian Cole teki hänelle seuraa jäähyaitiossa.

Senatorsille tarjoutui siis lähes puolitoista minuuttia aikaa pyörittää kahden maalin ylivoimaa, ja vaikka alku olikin hieman hapuilevaa, lopulta helähti, kun Bobby Ryan kiskaisi suoraan syötöstä täydellisen laukauksen tolpan juureen ja maaliin.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Bobby Ryan finally gets a power play goal for the Sens

Pelillisesti Senatorsin tasoitusmaali oli huutava vääryys, sillä vieraat veivät toisen erän laukaukset nimiinsä peräti 23-10. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja kahden miehen alivoimastaan Penguinsilla käy kuitenkin syyttäminen vain itseään.

Ottelun päätöserään ilmestyikin sitten vihdoin ja viimein Senators, joka taistelee niin sanotusti elämästään selkä seinää vasten. Joukkue hyödynsi lyhyttä vaihtomatkaansa ja aikaan 41:34 Mike Hoffmanin unelmalaukaus painui aivan Matt Murrayn vartioiman maalin takaylänurkkaan.

I could kiss this shot from Mike Hoffman right on the mouth

Jotain Senatorsin heräämisestä kertoo se, että vierasjoukkue ei saanut päätöserässä ensimmäiseen seitsemään minuuttiin ja kuuteen sekuntiin laukaustakaan kohti kotijoukkueen maalia.

Peli olisi tosin saattanut kääntyä täysin erilaiseksi, mikäli tämä Trevor Daleyn aivan erän alkuun iskemä maali olisi hyväksytty. Tuomio hylätä maali maalivahdin estämisenä aiheuttikin melkoisesti eripuraa ja keskustelua.

Ruled goalie interference, goal for Penguins reversed

Penguins ei lopulta saanut kunnollista kirivaihdetta oikein missään vaiheessa silmään, eikä tilannetta helpottanut tippaakaan vähän reilut neljä minuuttia ennen ottelun loppua tullut alivoima (liikaa pelaajia jäällä).

Vierasjoukkue vei kyllä koko ottelun laukaukset nimiinsä 44-30, mutta hävisi siinä tärkeimmässä, eli maaleissa. Lisäksi se hävisi päätöserän laukaukset numeroin 10-11.

Penguinsin ja Senatorsin välisen Itäisen konferenssin finaalisarjan osalta Game 7 pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, ensimmäisenä mainitun kotiluolassa.

Lännen puolelta tiensä Stanley Cup -finaaleihin on jo selvittänyt Pekka Rinteen edustama Nashville Predators.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.