Nashville Predators eteni toissa yönä sensaatiomaisesti Stanley Cupin finaaleihin, joissa se saa vastaansa joko Ottawa Senatorsin tai hallitsevan mestarin, Pittsburgh Penguinsin.

Ennen tätä kevättä liigassa oli viisi joukkuetta, jotka eivät olleet koskaan päässeet mittelemään kannusta finaaleihin saakka, mutta Predatorsin vuoksi kyseinen lista lyheni neljään seuraan.

Arizona Coyotes

Nykyisellään ei ole mikään ihme, että Arizona Coyotes ei ole koskaan pelannut Stanley Cupin finaaleissa. Lähellä se on tosin ollut, sillä vuonna 2012 finaalisarja oli ainoastaan kolmen voiton päässä, mutta Los Angeles Kings osoittautui liian pahaksi vastukseksi.

Tässä vaiheessa on kuitenkin muistettava, että ennen Arizonan osavaltioon muuttoa Coyotes tunnettiin Winnipeg Jetsinä, joka sekään ei koskaan edennyt Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Coyotesin putki on myöskin kaikista pisin, sillä Jets liittyi NHL:ään vuonna 1979.

Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets oli ennen tätä kautta NHL:n yksi suurimmista vitseistä, sillä se onnistui etenemään pudotuspeleihin vain kahdesti ennen tämän kauden loisteliaita otteitaan.

Vaikka tämän kauden runkosarja olikin joukkueelta äärimmäisen hyvä, ei se onnistunut kaatamaan Pittsburgh Penguinsiä kevään ensimmäisellä kierroksella, ja se aloittikin 4-1-tappion vuoksi kesälomansa jo hyvissä ajoin.

Itseasiassa Blue Jackets ei ole voittanut vielä kertaakaan seurahistoriansa aikana yhtä ainutta pudotuspelikierrosta, joten on hyvin luonnollista, että se ei ole päässyt vielä kertaakaan finaaleihin.

Blue Jacketsillä on toki ollut NHL:n vähiten aikaa saavuttaa itselleen finaalipaikka, sillä joukkue saapui liigaan vuonna 2000.

Minnesota Wild

Wildin toiminta on ollut viime vuosina fanien kannalta rohkaisevaa, mikä alkoi käytännössä kesästä 2012. Se onnistui nimittäin nappaamaan tuolloin vapaiden markkinoiden kaksi halutuinta nimeä; Zach Parisen ja Ryan Suterin.

Tästäkään huolimatta Wild ei ole onnistunut etenemään vielä kertaakaan finaaleihin saakka. Se on toki ollut kyseisten miesten hankintojen jälkeen jokainen vuosi pudotuspeleissä, mutta se ei ole edennyt kertaakaan toista kierrosta pidemmälle.

Blue Jacketsin tavoin Wild aloitti pelinsä NHL:ssä vuonna 2000.

Winnipeg Jets

Winnipeg Jets 2.0 tunnettiin vuoteen 2011 saakka Atlanta Thrashersinä, joka liittyi NHL-kartalle vuonna 1999.

Viimeisen 18 vuoden aikana seura on edennyt pudotuspeleihin vain kahdesti, kertaalleen Atlantassa (2007), kuten myös Winnipegissä (2015). Molemmilla kerroilla seura on tippunut kevään tosipeleistä ensimmäisellä kierroksella, eikä se ole voittanut seurahistoriansa aikana vielä yhtäkään pudotuspeliottelua.

Ja kuten moni sen varmasti tietääkin, on Stanley Cupin finaalipaikka hyvin vaikea saavuttaa ilman voiton voittoa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.